Vad man kan förvänta sig

Forvantningar

Det har kommit en ny sidaTesla Motors officiella sajt: under fliken Köp har det tillkommit en sida Förväntningar.

Den sidan går steg för steg igenom det alla potentiella Tesla-kunder vill veta: hur det går till att beställa en bil från Tesla Motors. De har delat upp det i 8 punkter: Beställ, Finansiering, Laddning, VIN-Tilldelning, Produktion, Boka in, Motta leverans, och Körning. Läs mer om vad varje punkt innehåller på officiella sidan.

Första punkten på listan är dock lite konstigt valt: beskrivningen börjar med vad som händer efter att man har tryckt på Beställ-knappen på designstudion. Men hur gör man innan dess?

Tesla Motors borde haft med en punkt innan den första, kallad Prova, som skulle ha berättat hur och var man kan titta på bilarna, hur man kan boka provkörning, och var man kan få dagliga nyheter om bilarna (OK, det sistnämnda är kanske bara i mina drömmar ;-) ).

Det är just den biten – var man kan titta på, testköra, och beställa bilarna – som jag alltid får frågor om från de som är intresserade av Tesla Model S. Tesla Motors hemsida ger överraskande dålig information om hur det går till att beställa en av deras bilar. Skrämmande många potentiella kunder som frågar mig vet öht inte ens om att Tesla Motors är representerade i Sverige!

Nya sidan ger en bra beskrivning av vad som händer efter beställningen, men tills de kompletterar den med mer info om hur man gör innan får man ge den informationen här:

Prova: Vill du titta på, känna på, och provköra bilarna kan du för närvarande göra det på tre platser i Sverige: I Tesla Motors egna utställningslokaler i Täby C och Infra City i Stockholm, och via förbokning i Göteborg. (Klicka på respektive länk för kontaktinformation.) Med jämna mellanrum genomför dessutom Tesla Motors provkörningsevents runt om i Europa. Du beställer sedan bilen via Tesla Motors hemsida. Vill du ha hjälp med beställningen hjälper Tesla Motors produktspecialister i utställningslokalerna mer än gärna till.

 


TCS ett år sedan: Tesla provkörning i Saltsjöbaden

Vår nyhet för ett år sedan handlade om Tesla Motors första organiserade provkörnings-event i Sverige. Där passade vi på att testa Model S bromsar och insåg att bilen har lika stark deceleration som acceleration! Vi passade också på att inviga tidningen Ny Teknik i hur en modern elbil ska se ut, och fick ut lite information från Tesla om att de snart skulle börja leverera bilarna och deras framtidsplaner om butik och verkstad.

 

Tagged , . Bookmark the permalink.