Var tionde bil såld i Norge är en Tesla Model S

 

Som vi berättade i onsdags  såldes det rekordmånga Tesla Model S i Sverige. Och det såldes även rekordmånga Teslor i Norge också. Så här hektiskt har Tesla Motors i Norge:

De 1493 sålda Tesla Motor S i Norge innebar att var tionde bil såld i Norge i mars var en Tesla Model S! Tesla är inte någon udda bilmärke längre i Norge som knappt någon har hört talas om – utan det vanligaste bilmärket folk köper. Inte Volvo, inte Ford, inte Volkswagen. Tesla sålde fler Model S än Ford sålde öht någon bilmodell i Norge. Volkswagen Golf var den näst vanligaste sålda bilmärket – men inte ens hälften så många som Tesla Model S. Norrmännen har verkligen tagit Tesla Model S till sina hjärtan.

En annan för oss svenskar förbluffande siffra: var femte bil såld i Norge var en elbil! Plötsligt låter Christian von Koenigseggs profetia om 80% sålda elbilar år 2020 inte alls omöjligt. I Norge i alla fall. De är ju redan uppe i att 20% av alla sålda bilar är elbilar, och de har 6 år kvar. Medan svenskar ojar sig över hur elbilar skulle klara sig i ett kallt avlångt land som vårt, vet redan norrmännen att de klarar sig fantastiskt i deras lika kalla och lika avlånga land.

Att Tesla sålde fler Model S i Sverige än SAAB och Alfa Romeo sålde av alla sina bilmodeller tillsammans visar egentligen bara hur lite SAAB och Alfa Romeo säljer i vårt land. (Enligt bilsweden.se såldes det 31 Tesla Model S i Mars i Sverige, mot 22 Alfa Romeos och 6 SAAB.) Men ställer du frågan till gemene man i Sverige tror jag ändå inte många skulle gissa det.

 

Tagged , . Bookmark the permalink.