26 nya Tesla Model S i Mars!

taby_centrum_2

Efter gårdagens aprilskämt nu en nyhet som kanske också låter som en men som faktiskt är sant:

Under Mars månad registrerades det 26 nya Tesla Model S i Sverige! Det är faktiskt fler Teslor sålda på en enda månad än sammanlagt hittils! Antalet Tesla Model S har mer än fördubblats – nu finns det sammanlagt 50 glada Teslaägare i Sverige!

Vi tackar som vanligt Power Circle för att vi får ta del av siffrorna från deras elbilsdatabas ELIS, som bygger på SCB-s statistik över nyregistrerade bilar.

Den explosiva ökningen av antal sålda bilar beror nog på att nu är det mer än ett halvår sedan som testkörningarna av bilarna började. De som ville provköra bilen innan beställning har börjat få sina bilar levererade nu. Vi börjar också se effekten av Täby-boomen: de första som fick upp ögonen för Tesla Motors i deras monter i Täby Centrum kommer också snart börja få sina bilar de beställde. De ökande försäljningssiffrorna blir nog bestående även i framtiden.

Vi vill härmed gratulera alla Tesla Motors svenska anställda, ni har gjort ett fantastiskt jobb!

Jämför vi de rapporterade försäljningssiffrorna med bilsweden.se siffror för övriga bilmärken, så kan vi se att det såldes fler Teslor (26) i Mars månad 2014 än tex Alfa Romeos (22) och SAAB-ar (6) över huvud taget, alla deras modeller. Det såldes också fler Tesla Model S (26) än BMW i3 (14) och Volkswagen E-Up (22). Nissan lyckades dock sälja några fler Leaf (38), och vi är fortfarande långt ifrån Norge där det såldes 1493 Tesla Model S samma månad.

Bilsweden rapporterar faktiskt för första gången antal sålda Tesla Model S under Mars månad, 31 st enligt dem. De och ELIS räknar antalet lite olika (olika början på månaden och olika definition på försäljning resp. registrering).

—–

För att enklare kunna följa antal sålda Teslor i Sverige har vi skapat en ny informationssida på vår sajt teslaclubsweden.se – under menyvalet Information har det tillkommit en ny flik Antal sålda bilar som visar sammanfattad statistik. Klicka fram sidan i menyraden högst upp på sidan eller klicka här.

—–

Nu när vi börjar bli så många Teslaägare, och våren är på frammarsch på bred front, är det dags att börja planera Tesla Club Swedens första Teslaträff för ägare.

Vi planerar att träffas den 10 Maj i Stockholm, prata Teslor, köra Tesla-kortege genom stan, hälsa på Tesla Motors, äta en bit god mat… resten är under preparation än så länge.

Vi vill dock veta hur många som kan tänkas dyka upp, så vi kan planera bättre! Äger du en Tesla, eller har goda chanser att få den levererad innan 10 Maj, och tänker komma på vårt möte anmäl dig (ej bindande) på vårt forumtråd Teslaträff i Stockholm 10 Maj alternativt maila mig på tibor.blomhall du-vet-vilket-tecken teslaclubsweden.se

 

Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.