Autonomous driving early beta

 

Den nyligen lanserade release 5.9 av mjukvaran till Tesla Model S innehåller en gömd betaversion av självkörande autopiloten Tesla Motors håller på och utvecklar.

Elon Musk har vid upprepade tillfällen uttalat sig om att Tesla Motors håller på och utvecklar självkörande bilar. Funktionen ska vara en slags autopilot som klarar av att köra bilen 90% av situationerna (mänsklig hjälp kommer dock behövas vid avancerade körsituationer). Tesla Motors har beslutat att inte licensiera teknologin från tex Google som har kommit långt i forskningen om självkörande bilar, utan utveckla sin egen variant av teknologin. Tesla Motors kommer bla använda sig av billiga kameror istället för dyra laserscanners som Googles lösning använder.

En liten not om förbättrad backkamera i release 5.9 döljer den första tidiga betaversion av Tesla Motors lösning. För att slå på den måste du, efter att mjukvara 5.9 har laddats in i din bil trådlöst, hålla Tesla-loggan högst uppe på skärmen intryckt 10 sekunder tills en ruta som begär accesskod kommer upp. Där ska du slå in kod DRIVE för att slå på autopiloten. Nu har det på Controls, Driving skärmen dykt upp en EVIRD knapp (drive baklänges) som man kan slå på när bilen står still med backväxeln i.

I och med att Tesla Model S enbart har backkamera än så länge kan autopiloten enbart backa bilen, och endast i låg fart. Men den är ändå otroligt kul att testa!

Kom ihåg nu att autopiloten är i experimentstadiet ännu, och du måste övervaka bilen noga medan den körs! Du är ansvarig för alla olyckor som inträffar!

Passa på att testa finessen just idag 1 April! Nu när Tesla Motors har insett att andra än deras testförare har hittat till finessen kan den tas bort redan i morgon!

 

Tagged . Bookmark the permalink.  • One Response to Autonomous driving early beta

    1. Pingback: 26 nya Tesla Model S i Mars! - Tesla Club Sweden