Teslabutiken i Täby Centrum

Nu har Tesla Motors invigt sitt “pop-up store” i Täby Centrum. Det är en tillfällig utställningsmonter mitt i gången på bottenvåningen av centrumet, utanför Sephora.

Monterns blickfång är en vacker vit fullutrustad Model S som man kan provsitta och särskåda i detalj. Bredvid bilen finns bildskärmar med information om Tesla Motors och Model S, och personal både från Tesla danmark, norge och även nyanställda svenska produktspecialister. De som är intresserade av bilen kan även boka provkörning, Tesla Motors har provkörningsbilar på plats i Täby Centrums parkeringshus.

Montern kommer att finnas i Täby Centrum fram tills 19:e Januari, med avbrott 19:e till 24:e December. Tesla Motors välkomnar alla intresserade att passa på och besöka dem! Efter att de avslutar sin närvaro i Täby Centrum kommer de att öppna ett eget service center och showroom i Stockholm någon gång i början av nästa år.

När jag anlände strax innan klockan tio på öppningsdagen var det fortfarande kaos i montern, med hantverkare som skyndade sig med att färdigställa allt. Datorer och storbildsskärmar strulade så som de alltid brukar göra, en anställd svettades med att försöka få kontakt med Internet. Tills slut föll dock alla detaljer på plats.

taby_centrum_2

Det var fascinerande att höra förbipasserandes kommentarer. Jag kunde inte låta bli att tjuvlyssna ;-) Förvånansvärt många kände igen Tesla som varumärke, och att de tillverkar elbilar. Men de flesta undrade försiktigt vad det är för konstig bil? Och varför följer inte med någon motor? Både fram- och bakluckan var öppen på bilen, så folk gick förvånade fram och tillbaka och letade efter motorn! Andy, Edvina och de andra säljarna fick ganska så snabbt fullt upp med att informera folk om att bilen heter Model S, tillverkas av Tesla, är en elbil, och har faktiskt motor, monterad på bakaxeln. Vissa frågade om bilen inte drar någon bensin alls (inte ens pyttelite?).

Men redan under första timmen kom det fram flera spekulanter som på allvar övervägde att köpa bilen. Som bokade provkörning, som skrev upp sig på nyhetsbrev. En glädjande utveckling i elbils-u-landet Sverige!

Många frågade också om laddmöjligheter, och fick lugnande besked om att Tesla Motors nästa år kommer att bygga ut laddnätverk både i Sverige och resten av Europa. De vanliga missuppfattningarna dök naturligtvis också upp (både en och annan förbipasserande “skämtade” om 50 mil långa förlängningssladdar).

Tesla Motors nordenchef Peter Bardenfleth var också på plats och berättade att även om Tesla Motors naturligtvis hoppas kunna sälja många bilar, så är monterns huvuduppgift att bygga medvetenhet – få gemene man i Sverige att lära känna företaget, få information om vad moderna elbilar klarar, och vänja folk vid tanken att överväga köpa en elbil nästa gång de kommer att gå i bilköpartankar.

Tesla Motors erbjuder också intresserade köpare att provköra bilen. Potentiella köpare kan boka tid för provkörning, det står bilar redo i centrumets garage. Antalet platser och provkörningstillfällen per dag är dock tyvärr begränsade.

Är du intresserad av Tesla Model S ska du definitivt åka förbi Täby Centrum och bekanta dig med bilen!

Nu på lördag den 14:e December kl 15:00 kan du dessutom träffa andra Tesla-intresserade, då Tesla Club Sweden ska hålla sitt första möte, på plats vid Tesla Motors monter i Täby Centrum! Kom förbi, lyssna på vad Tesla Motors berättar om bilen, prata med deras representanter, prata med andra intresserade, ta en fik i cafét bredvid montern! Sedan kan du passa på köpa de sista julklapparna i Täby Centrum. Det blir en rolig lördag – alla är hjärtligt välkomna!

 

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.