Världen runt på 80 dagar

80e2

I söndags kom deltagarna i världen-runt tävlingen 80edays för elbilar i mål i Madrid.

Det var ingen egentlig tävling i meningen någon som vann – snarare ett äventyr. Alla vann. Tävlingen anordnades av Rafael deMestre som var först i världen med att åka världen runt med elbil 2012. Han ville väl ha lite sällskap den här gången.

80e4

Nu fick han sällskap av 10 andra lag som åkte olika slags elfordon. Mest Teslor, men även ett kinesiskt team med en elbil från Denza och ett ungerskt team som åkte världen runt i en elbuss!

80e3

Tävlingen pågick i 80 dagar, teamen väntade in varandra vid varje delmål. Från starten i Spanien åkte de till USA, tvärs genom kontinenten, sedan till Kina. Längsta delsträckan gick genom Kina, Gobi-öknen, ryssland, Europa och sedan ankomst till Spanien igen.

80e1

Det underbara med elbilar är att överallt hittade de el som de kunde ladda sina bilar med – även mitt ute på stäppen! Tänk på det nästa gång du oroar dig för om du ska klara dig till Säffle. Fast vi misstänker starkt att alla elanslutningar inte var enligt rådande EU-norm.

80e5

Att ha deltagit i tävlingen måste ha varit ett stort äventyr! Nästa tävling går av stapeln 2020 – hoppas vi kommer att ha ett svenskt team också med då!

Tagged . Bookmark the permalink.
  • Pontus

    Jag är med 2020, vilket datum är det? -:)