Varmt för dem därbak

SeatHeatUpgrade

Köper du Tesla Model 3 instegsmodell SR+ får du eluppvärmda framsäten i din bil – men inte för passagerarna bak. Det är en av besparingarna Tesla gjorde för att få ner priset på den enklaste basmodellen av sin volymbil.

Men stolarna som monteras är faktiskt samma som i alla andra Model 3. Värmeslingorna är där – de kan bara inte slås på.

Nu erbjuder Tesla alla Model 3 SR+ ägare att kunna köpa till eluppvärmda baksäten. Allt de behöver göra är att logga in på Teslas hemsida, klicka på “Hantera” på din personliga kontosida, och sedan på “Uppgraderingar”. Sedan är det bara att bocka för “Sätesvärme i baksätet” (se bild ovan) och klicka på “Betala nu”. 3600 kronor dras från ditt kreditkort och funktionen aktiveras i bilen inom några minuter. Det behövs inga verkstadsbesök, allt finns ju på plats redan. Uppgraderingen av bilen sker helt trådlöst. Sedan kan du överraska dem som sitter där bak med lite skön värme under rumpan.

3600 kronor för nöjda baksätespassagerare är en “no-brainer”, speciellt i vårt kalla klimat. Visst, har du förvärmt bilen minskar behovet av sätesvärme – men handen på hjärtat: hur ofta kommer du inte fram till en kall bil bara för att inse “javisstja, nu glömde jag slå på förvärmningen igen!”? Då är lite snabb rumpvärme guld värd, speciellt med tanke på Model 3 kalla konstläder att sitta på.

Många biltillverkare och även andra har i decennier tillämpat samma strategi, att montera likadana komponenter i alla sina produkter för att mha högre volymer få ner komponentpriserna – men sedan på olika sätt blockera bort funktionalitet i de billigare basmodellerna. En klassisk exempel på detta var Husqvarnas symaskin där det enda som skiljde bas- och toppmodellen var plasthöljet som tillät hur långt funktionsspaken kunde dras. Alla symaskiner kunde sy knapphål – men på billigaste maskinen kunde man inte dra spaken till det läget. Tesla kan med hjälp av trådlösa uppgraderingar erbjuda sina kunder att låsa upp dessa dolda funktioner i bilarna på ett enkelt sätt.

 


M3heroTCS i fjol: Accelerations-boost till Tesla Model 3

För några månader sedan berättade vi om en annan uppgradering Tesla Model 3 LR ägare kan köpa till sin bil: 0.5 sekunder snabbare acceleration. Lika enkelt där: bara bocka för och betala på hemsidan så blir bilen trådlöst uppgraderad inom några minuter. Tesla har revolutionerat även eftermarknaden för bilar.

Bookmark the permalink.