Version 8.0

Tesla Motors håller på och rullar ut nya programvaran version 8.0 till sina bilar.

Den innehåller massor med ändringar och förbättringar, både i hur bilens skärmar ser ut och fungerar och hur bilen och autopiloten beter sig.

Menyraden högst uppe på mittskärmen döljs från och med version 8 när bilen är i rörelse – du måste vidröra skärmen för att få fram den igen.

Hela mediespelaren är omgjord med ny utseende och funktioner. Radio, webbradio, Spotify och USB har satts samman till en mediaspelare där man tex kan söka efter låtar och artister samtidigt på alla. Det blir enklare att hitta podcasts också – vi får se om Teslapodden blir enklare att hitta. Styrningen av mediaspelaren från ratten har också förbättrats.

Kartan har också förbättrats. Kartkontrollerna döljs medan man kör – du måste vidröra skärmen för att de ska dyka upp igen. Det blir enklare att välja destination. Navigatorn sägs också bli bättre – vi får se hur mycket bättre. Röstkommandona har också förbättrats.

Autopiloten har förbättrats på över 200 punkter. Dess utseende i instrumentpanelen har förbättrats. Radarn ser nu två bilar framåt, och visar båda i instrumentpanelen också.

Klimatkontrollen har fått en cabin overheat protection: även när bilen är låst aktiveras AC om innertemperaturen överstiger 40 grader, för att skydda barn och djur från livsfaran i bastuheta bilar. Funktionen är aktiv i upp till 12 timmar efter du har låst bilen. Mittskärmen fortsätter också fungera så länge någon sitter i passagerarstolen även om föraren har lämnat bilen.

Här kan du läsa den kompletta releasedokumentationen:

Tagged , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
  • taliz

    Även ökad regen alltså.