Volkswagen laddar också

vw e-up

Troligtvis sporrade av Tesla Motors framgångar med Superchargernätverket meddelar nu Volkswagen i ett pressrelease att de ska installera 8 egna snabbladdstationer i Sverige i år.

Laddstationerna kommer att installeras hos Volkswagens återförsäljare i Gävle, Strömstad, Stockholm, Göteborg, Malmö, Södertälje och Linköping. De kommer att vara utrustade med två sladdar, en med CCS-kontakt för likströmsladdning på 20 kW och en med Typ 2 kontakt för växelström på upp till 11 kW. De två sladdarna kan användas samtidigt.

Ännu mer glädjande är att enligt Volkswagen Sveriges informationschef kommer laddning att vara gratis, och även tillgänglig för icke-Volkswagen elbilar. Laddarna kommer dock vara placerade i närheten av respektive återförsäljares huvudentré så vissa av dem blir tillgängliga endast när butiken har öppet.

Har man nu snart tillgång till 135 kW Superchargers verkar 20 kW inte vara särskilt mycket – och iom att Model S inte har CCS-uttag får vi inte ens tillgång till det utan får nöja oss med 11 kW Typ 2 sladden. Men alla seriösa aktörer som satsar på elbilar välkomnas hjärtligt, speciellt när de beslutar sig för att dela med sig! Det kan vara skönt att veta att kniper det verkligen illa någon gång kan man nödladda hos en Volkswagen-återförsäljare. Vi lyfter på hatten och tackar!

Tagged , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---

Comments are closed.