De första Svenska Superchargerstationerna invigs 8 juli

chargeopening

Så är det snart dags för den historiska dagen då även vi i Sverige kan börja ta långturer med Tesla Model S. Den 8 juli invigs de första två svenska Supercharger snabbladdstationerna i Karlstad och Arboga! (Bilden är från en tidigare invigning i Norge.)

Norska och svenska Tesla-ägare har blivit inbjudna till invigningarna:

Elon Musk infriar alltså sitt löfte som han gav i Oslo i Augusti i fjol, att sammanbinda våra två huvudstäder med Supercharger stationer. Ännu mer glädjande är att utbyggnaden tar inte slut därmed, utan snarare bara börjar! Tesla Motors håller på att färdigställa två Supercharger stationer till, i Uddevalla och Falkenberg, och de har precis fått bygglov för en femte i Löddeköpinge. Nio till ska bli färdiga till årsskiftet, för att bilda ett nätverk på sammanlagt 14 snabbladdstationer i Sverige.

tesla.sondell.biz rapporterar att den femte Superchargern kommer att byggas vid Dahls hotell i Löddeköpinge, bredvid Center Syd shoppingcenter vid avfart 23 på E20/E6. Den Superchargerpositionen är inte markerad på Tesla Motors officiella karta än.

Slutligen den Superchargern vid Tesla Motors service center vid Köpenhamns flygplats vi rapporterade om tidigare är nu enligt vad vi har hört lagd på is (ej avskriven dock, enligt deras personal kommer de att få Supercharger, men vid senare tidpunkt någon gång i framtiden). Det verkar istället byggas en Supercharger i Köge, ca 2 mil efter Köpenhamn längs E20. Avståndet mellan Löddeköpinge och Köge blir endast 10 mil. Tesla Motors vill väl undvika att deras bilar får elektrontorsk mitt i sänktunneln efter Öresundsbron. Stationen i Köge kommer tillsammans med den i Löddeköpinge utgöra nyckeln till åtkomsten av kontinentala Europa från såväl Norge som Sverige!

 

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.