Ystad – Haparanda – Ystad tävling med elbilar!

Haparanda-skylt

Den 1-4 augusti kommer Sveriges längsta elbilstävling gå av stapeln! SECC 2020 – Swedish Electric Car Championship 2020.

Ett antal tävlande ska åka med sina elbilar inte enbart från Ystad till Haparanda – utan sedan tillbaka till Ystad igen! Sammanlagt över 3300 kilometer.

Samtidigt som vissa folk fortfarande undrar om man kan åka långt med elbil :roll:

Lördagen den 1:a augusti klockan 11 går starten från Stora torget i Ystad. Hittills har tre ekipage anmält sig, två med var sin Tesla Model S 90D och en Hyundai Ioniq.

De hoppas vara framme ett dygn senare i Haparanda. Efter en natts sömn är det dags att starta söderut igen. Måndagen den tredje kl 10 lyder startskottet, nu för två ekipage till: en Model S och Model 3 som ansluter sig i Haparanda och ska “bara” åka sträckan ner till Ystad.

Dessutom kommer de få sällskap Stockholm-Haparanda-Stockholm av en Model S och en Model X också.

Man kan fortfarande anmäla sig på vårt forum, man kan även åka delsträckor.

Åskådare ska få följa tävlingen via appen Glympse där man kommer se var bilarna befinner sig i realtid. Åk gärna och träffa de tävlande längs sträckan och heja på dem!

Det är vår medlem Generalbogge som kom på idén med tävlingen, sporrad av min egen rekord för elbilar på sträckan Haparanda- Ystad 2018 då jag åkte de 168 milen på 20 timmar 51 minuter i -10 grader mitt i vintern. Kommer det rekordet slås? Jag var tvungen följa hastighetsgränserna och minusgrader höjde både bilens förbrukning och laddtider.

Några dagar efter att Generalbogge lanserade sin idé på vårt forum inträffade redan tävlingens första tjuvstart: vår medlem Jerker hade lite tråkigt så han satte sig i sin Tesla Model 3 SR+ och åkte hemifrån Nyköping upp till Haparanda, vände runt och åkte till Ystad, och sedan hem till Nyköping igen. En nätt liten resa på 3343 km som han tillryggalade på 43 timmar och 45 minuter. En tid de tävlande ska försöka slå.

Nu är det nog officiellt, en del av våra medlemmar är helt enkelt inte kloka! ;-)

Läs mer om tävlingen på vårt forum!

 


DSC03651~02TCS två år sedan: Resan till Ystad

SECC 2018 var en tävling Haparanda-Ystad mellan fyra elbilar: Hyundai Kona, Jaguar I-Pace, Tesla Model S och Kia e-Niro. Mitt i smällkalla vintern. En fick bryta – en kom på rekordtid i mål…

Bookmark the permalink.
  • Pontus

    Hade Jerker släpvagn påkopplad?