20 Tesla Model S levererade i November

Forvantningar

Förra månaden minskade försäljningen av elbilar i Sverige – förutom av Tesla Model S. Regeringens velande inför supermiljöbilspremien har lagt sordin på hela elbilsmarknaden. Kunder är tveksamma när de inte vet hur mycket supermiljöbilspremie de kan hoppas på – om ens någon över huvud taget. Nu sitter ju hela regeringen lös så läget är om möjligt ännu mer osäkert.

Mitt i detta kaos lyckades Tesla Motors få ett av sina bästa månadsresultat med 20 nyregistreringar. I slutet av November fanns det sammanlagt 210 Tesla Model S i Sverige. Därmed har Tesla Model S gått om VW E-Up och är nu den näst vanligaste elbilen i Sverige efter överlägsna klassledaren Nissan Leaf. Vi får dock passa på att glädjas åt andraplatsen medans det går, för Renault Zoe har en stark trend i statistiken. Vill du läsa mer om elbilsstatistiken i Sverige kan vi varmt rekommendera sajten elbilsstatistik.se

Läser man på vårt forum kan man även se att antalet Tesla Roadsters har också ökat till 9 i Sverige, då en av våra medlemmar har tagit med sig sin som flyttlass när han flyttade tillbaka från USA.

Vi har uppdaterat vår unika sida som är den enda i Sverige som visar exakta, sanna antalet levererade Tesla Model S.

De för närvarande 210 Teslorna delar på sammanlagt 100 Supercharger snabbladdstolpar i Sverige. Nu när anläggningen i Sillekrog utanför Nyköping strömsätts finns det sammanlagt 100 laddstolpar fördelade på 13 platser i Sverige.

 


TCS ett år sedan: 10 Model S i Sverige

Även för exakt ett år sedan handlade vår nyhet om försäljningssiffrorna. Då har leveranserna precis kommit igång och det fanns bara 10 bilar i Sverige – 200 har tillkommit sedan dess. Leveransupplevelsen för de pionjärerna var helt annorlunda mot snygga anläggningen i Infra City idag. Och monteringsfabriken i Tilburg, Nederländerna var heller inte så stor och välsmord som idag. Leveranserna skedde i vågor, man märkte ökningen av levererade bilar efter varje fartygsleverans från USA. Tesla Motors i Sverige och Europa har mognat enormt sedan dess och är en helt annan rang av biltillverkare och -leverantör mot då.

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.
  • UmeSverker

    Modell3