21 Tesla Model S levererade i Augusti

sc_invigd

Tesla Motors började rapportera hur många bilar de levererade till branschorganisationen bilsweden.se i april i år. Bilar levererade innan dess är inte med i deras statistik. Och nu verkar det ha blivit strul med rapporteringen igen. För enligt BilSwedens senaste rapport skulle Tesla Motors ha levererat en enda bil i hela Augusti? Det är ju helt fel, rapporterar våra medlemmar som fick sina bilar förra månaden och även Tesla Motors svenska representanter medger att någonting har gått snett.

Så vi fick åter fråga våra kontakter på Power Circle som håller i elbilsdatabasen ELIS. De hämtar sina siffror direkt från trafikverkets databas och kunde berätta för oss att det i Augusti har registrerats 21 nya Teslor i Sverige – 20 mer än BilSweden visste om. Totalt finns det nu 167 Tesla Model S i Sverige. Och detta är en verifierad siffra från Trafikverkets databas.

Vi tackar Power Circle för de betryggande siffrorna, och kommer i fortsättningen att betrakta BilSwedens siffror med en rejäl dos skepsis. Vi har uppdaterat -och justerat- vår sida om antal sålda bilar.

Att Nissan har sålt 188 Leaf i Augusti enligt BilSwedens statistik är dock inget fel – de lyckades verkligen med säljrekordet genom att erbjuda väldigt förmånlig leasing på 200 bilar. Grattis alla nya glada Leaf-ägare! Ett utav villkoren var att de nya ägarna skulle blogga om sina erfarenheter, så vi ser fram emot många nya spännande elbilsbloggar!


 

TCS ett år sedan: Hjulen du inte kan få

För ett år sedan berättade vi om Aero-fälgarna amerikanska Tesla-köpare kunde välja till sina bilar, men som Tesla Motors beslöt att inte erbjuda de europeiska köparna. Aero-fälgarna var extremt strömlinjeformade och påstods förlänga räckvidden uppemot 5%.

Problemet med dem var bara att de var hiskeligt fula. Aero-fälgarna har sedan dess utgått ur sortimentet och kan inte köpas i USA heller längre.

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.