Spännande i Öresund!

OECR

Om två veckor, helgen den 20-21 September är det mycket spänning(!) i Öresund!

Först, kl 11 på lördagen den 20:e avgår OECR, Öresund Electric Car Rally från Rådhuspladsen i Köpenhamn. Efter 90 kilometer i danmark tar tävlingen Helsingör-Helsingborg färjan till Sverige, övernattar där, och åker dagen därpå 90 kilometer till och kommer i mål vid Malmö Arena kring kl 13 på söndagen den 21:a September. Tesla Club Sweden medlemmen Johan och jag ska delta i tävlingen med en Model S så vinnande laget är ju givet ;-)

OECR är en elbilsrally där snålkörnings- och orienteringsförmåga prioriteras. Sträckan är begränsad så att även elbilar med kort räckvidd klarar att delta. Tävlingar där endast räckvidd prioriteras är ju nuförtiden dömda att misslyckas då Tesla Model S utklassar alla andra elbilar.


Söndagen den 21 September är det sedan dags att slå Guinness världsrekord för flest elbilar i parad! Alla elbilsägare är inbjudna att delta i världsrekordförsöket! Kom med din elbil till Emporias parkering vid Malmö Arena kl 13! En elbilskaravan från Danmark kommer dit kring kl 14:30. Sedan åker vi alla med poliseskort över Öresundsbron ca kl 16. Guinness rekordboks representanter på plats kommer att verifiera rekordet -vi ska slå rekordet från Japan 2010 som var 100 elbilar.

Efter ankomst till mål på Field’s utomhusparkering på Arne Jacobsen Allé 2 i Köpenhamn ska rekordet firas där med en fest som beräknas hålla på till ca kl 18. Läs mer på eventets facebooksida. Anmäl dig via mail här.

Kom alltså till Malmö på söndagen den 21:a! Du kan både se målgången i OECR och slå världsrekord på samma dag!


Orkar du inte vänta till den 21:a ska du besöka Drömparken i Enköping redan nu på lördag. Parkstiftelsen anordnar en utställning om supermiljöbilar, elcyklar, solceller och minivindkraft kl 10-16 i den prisbelönta parken mitt i Enköping. Läs mer här. Kommer du med din Tesla vill de gärna du visar upp den – kontakta arrangörerna i så fall!

 


TCS ett år sedan: Är BMW i3 och i8 ett hot mot Tesla Model S?

För ett år sedan jämförde vi BMW-s elbilssatsning med Tesla Model S. Då var jämförelsen enbart baserad på datablad – inga av bilarna fanns än i Sverige. Men redan då insåg man att ingen av de två bilarna från Bavarien utgjorde någon rejäl hot mot Model S.

Under året som har gått har jag sedan haft tillfälle att provköra både BMW i3 och i8 och kan nöjd konstatera att bilarna var precis så -ja till och med värre- än man kunde gissa då.

BMW i3-s största problem är räckvidden och dörrarna.

BMW i8-as största problem är växellådan och dess minimala utrymmen.

 

Tagged , . Bookmark the permalink.
  • Nemesis

    Har jag missat något eller är det inte Malmö/Köpenhamn man ska till den 21:a? Inte Göteborg med andra ord? Låter dock väldigt spännande med rekordförsök, antar att ni rapporterar därifrån sen?

    • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

      Pinsamt. Jag har rättat till Malmö nu. Kom alltså till MALMÖ den 21:a!