68 Supercharger stationer

Genom att på självaste nyårsafton inviga det femtionde Supercharger snabbladdstationen i Murdo, SD i USA hade Tesla Motors egna snabbladdstationer på 64 ställen vid årsskiftet, 50 i USA och 14 i Europa.

Under dryga veckan sedan dess har ytterligare 4 Superchargers invigts i USA, så siffran 64 är redan föråldrat, just nu finns det 68 Supercharger snabbladdstationer. Tesla Motors har verkligen fått upp farten och inviger stationer på löpande band!

Superchargers är Tesla Motors egna laddstationer där Tesla Model S ägare gratis kan ladda sina bilar, 20 mils körsträcka på 20 minuter. Förutom de 54 stationerna i USA finns de nu även i Norge, Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Tesla Motors planerar bygga uppemot 100 nya stationer i Europa i 2014, och lika många i USA. En ambitiös plan, som även ska ge dussinet laddstationer i Sverige i år. Exakt var och när vill Tesla Motors inte avslöja, men ryktesvägen har vi hört att de är planerade till mitten av 2014, med de första stationerna kanske redan till våren.

I USA kan man redan idag åka från Mexiko till Kanada med hjälp av laddstationsnätet, och nästan kust till kust – det saknas ca 4 laddstationer, som säkert kommer att stå på plats tills Elon Musk ska åka sin Model S kust till kust i mars.

I Europa kan man redan idag åka från Bergen till Venedig – om man åker förbi Sverige och Danmark med båt. Till slutet av 2014 ska man kunna åka Sundsvall till Lissabon utan plånbok (tja, Öresundsbron kostar väl fortfarande, men bränsle behöver man inte betala för iaf).

2014 blir ett spännande år med många nyheter om Supercharger laddstationer i Europa och Sverige!

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.