Elon Musk roadtrip

För några veckor sedan twittrade Elon Musk, Tesla Motors VD, att han planerar åka tvärs genom USA, kust till kust, med sin Tesla Model S. Resan på över 5000 km ska ta honom från Los Angeles till New York. Det blir en äkta road-trip, med hela hans familj. Resan kommer att ta honom 6 dagar. Han ska åka “this winter”.

Tittar man på Tesla Motors karta över Superchargers ser man att de planerar öppna Superchargers just längst en rutt kust till kust i USA till vintern. Det kräver knappast något större fantasi för att inse att det kommer bli Elon Musk som kommer att åka från Supercharger station till Supercharger station och inviga dem en efter en på hans resa. I Norge gjordes ju nåt liknande -dock utan Elon Musk- när de invigde alla stationer på samma dag. En sån resa kommer att få genomslag i medierna och visa folk att man kan åka riktigt riktigt långt i en elbil – om det står Tesla på den!

Elon kommer enligt hans tweets ladda bilen sammanlagt 9 timmar längs hans resa, på Superchargers då, skulle vi tro. Han säger sig komma bara stanna där man ändå stannar på en sådan tripp, vid sevärdheter längs resan. Nattladdningarna på hotell är nog inte inräknade i de 9 timmarna. Men det kommer att visa folk att långa resor kommer inte ens ta särskilt mycket längre i en Tesla än i en gammaldags bensinbil. Klart billigare blir det dock, då man laddar gratis på Supercharger stationer.

Tesla har lovat bygga Supercharger laddstationer längs motorvägarna i Europa också under 2014. Vi ser fram emot att kunna göra en liknande roadtrip i Europa sommaren 2015 – Sundsvall till Lissabon är det 4000km och vägen kommer att vara bestyckad med Superchargers enligt Tesla Motors karta!

 

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.