Apple Music på väg till Teslas bilar

AppleMusic

Efter Spotify, Tidal och TuneIn håller Tesla nu på att lägga till Apple Music stöd till bilarnas mjukvara. Uppmärksamma besökare på Petersen Automotive Museum i Los Angeles hittade appen på mittskärmen av en Model S Plaid Tesla ställt ut som kunder kan provsitta. Bilen hade redan version 2022.40.50 installerad, en version som inte har släppts till Teslas bilflotta än.

Man måste ha eget konto på Apple Music för att kunna lyssna, man loggar in med sitt Apple ID. Bilen ska även ha Premium Connectivity eller vara kopplad till WiFi för att kunna streama musiken.

Tesla ryktas jobba på att implementera stöd för lossless audio, spatial audio och Dolby Atmos, vilket ger en helt unik okomprimerad kristallklar 3D surround ljudupplevelse. Det är dock oklart om det kommer redan i den första versionen av appen.

Tesla håller enligt bedömare på att sammanställa en ny “Holiday update” liknande den bilarna fick i fjol. Den innehöll nya användargränssnittet, blind spot kamera när man blinkade och möjligheten att skapa egna ljusshower. Årets verkar få Apple Music, Zoom möten och kanske även andra användbara uppdateringar.

Det är som julafton varje gång man får en ny mjukvara till sin Tesla 🙂

Bookmark the permalink.