Årets tjänstebil 2014

Tjanstebil

Tesla Model S valdes som årets tjänstebil av tidningen Tjänstebilen. Med en totalbetyg av 4,88 av 5 möjliga röstades den högst av ägarna i undersökningen, före Lexus IS (4,86) och Mazda CX-5 (4,74).

Tidningens eget betyg av Model S blir: “5 av 5 möjliga (förtjänar nästan 6)” :-)

“Förmånsvärdet är nämligen väldigt lågt satt av skatteverket, och börjar på låga 2 181 kronor per månad” skriver de bland annat.

Som jämförelse kan man slå upp förmånsvärdet för nya Volvo XC90: 8 350 kronor per månad 8-O

 


Tesla Model S P85D har börjat levereras i vårt grannland Norge, och flera svenska tidningar har åkt över för testkörning. Med blandad resultat. Medan Dagens Industri var lyrisk och kallat bilen för “bilvärldens häftigaste, galnaste och mest sinnesjuka upplevelse just nu”  klagar Expressen på att bilen “ser rätt mesig ut” och ger den en tvåa (!? 8-O ) i utseende.

Vi kommer under veckan testköra en av de första P85D levererade här i Sverige.

 


Amerikanska Consumer Reports har valt Tesla Model S som bästa bil igen. Precis som i fjol och året innan det. Ärligt börjar det bli svårt att googla på consumer reports tesla-utmärkelser, de börjar bli så många. Stackars övriga biltillverkare… typ ;-) Consumer Reports var framför allt imponerade av att de Model S som såldes 2013 fortfarande får gratis trådlösa uppdateringar av nya funktioner så de “hänger med” i utvecklingen.

 


Vår egen sajt fick tyvärr dånhickan i helgen, med enormt sega laddtider, ibland helt oåtkomlig. Vårt webbhotell Binero var utsatt för en DDOS attack från typ yttre rymden och flera av deras servrar gick på knäna – tydligen den vår sajt var på också. De har sedan dess lyckats besegra de anfallande styrkorna med sina cybervapen så nu är vi tillbaka online igen. (Förutom om du inte kan läsa det här, för då har de problem igen.)

 


TCS ett år sedan: Volkswagen ”Model X”

Bilsalongen i Genève anordnades för ett år sedan också. Största nyheten för oss därifrån var Volkswagens egen galna “Model X” conceptbil. Det som var mest chockerande med den var dock att trots att designbyrån Italdesign Giugiaro fick fria händer och tog ut svängarna blev resultatet ändå så mycket sämre än Tesla Model X.

”Alternativa bränslet finns i eluttaget”

Vi rapporterade dessutom om vår debattartikel som publicerades av tidningen Ny Teknik, där vi hävdade att Sveriges landsbygd redan har tillgång till ett billigt fossilfritt alternativt bränsle – hemma i eluttagen!

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.