Arktisk Expedition

Silvia Bevilacqua Andrea Baccega

ArcticExpeditionI går träffade vi Silvia Bevilacqua och Andrea Baccega från Tesla Club Italy på deras väg upp mot Nordkapp.

Deras “Arktiska Expedition” startade från Milano i måndags, de ska köra sin Tesla Model 3 så långt norrut man kan komma i Europa, till Norges nordligaste spets på Magerøya, Nordkapp.

Under deras resa besöker de ett antal olika länder, i går kväll var de i Stockholm.

Silvia Bevilacqua och Andrea Baccega bloggar naturligtvis resan, man kan på expeditionens hemsida i realtid se var de befinner sig och man kan även följa dem på Tesla Club Italys Facebooksida och ElektronVolt Italias YouTube kanal.

Vill man se data om bilens status har de en telemetrisida NASA-s månlandning skulle varit avundsjuk på. Och så massa fotografier på Instagram förstås.

Målet med resan på runt 900 mil är att “föra alla åskådare in i elbilens värld genom de svåraste och samtidigt “exotiska” landskapen som finns tillgängliga på den gamla kontinenten” enligt expeditionens hemsida.

Italienska allmänheten är fortfarande ganska avogt inställda till elbilar, många myten florerar och få har förstått att de duger till mer än golfbanor. Långresor som dessa är ett sätt att väcka allmänhetens intresse och sprida budskapet om de moderna elbilarnas kompetens.

Tesla planerar fördubbla antal Supercharger laddstationer i Italien i år och på så sätt göra landet mer tillgänglig både för turister och för lokala Teslaägare.

 


MrMrsTTCS två år sedan: Mr & Mrs T

För två år sedan träffade vi Mr & Mrs T, två hemlösa miljonärer som åker med sin Tesla från hotell till hotell världen runt.

Bookmark the permalink.
 • Pontus

  Väldigt snygg telemetrisida med alla info som man kan tänkas vilja ha och det man inte vill ha också.
  Men hur gör man för att sätta på deras stolsvärme?

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   När jag skjutsade dem i går kväll bad de mig stänga av stolsvärmen de satt på. De kommer nog lära sig efter ett tag ;-)

 • Måns

  Off-topic: Tittar på bilden och slås av att alla länder slutar på ”a”… :-)