Starta elbil i -34 grader

teslavinter

“Funkar elbilar på vintern?” den frågan får man fortfarande som elbilist, trots att de har funnits i flera år nu, flera vintrar. Som elbilist blir man nästan förvånad över att folk ställer frågan: fattar de verkligen inte att elbilar funkar bättre än avgasbilar på vintern? Man behöver inte hålla på, behöver inte skrapa rutorna, behöver inte sätta sig i iskall bil, behöver inte choka ihjäl motorn för att den ska starta, behöver inte huttrande köra iväg medan man väntar på att värmen äntligen ska komma igång.

Nedan video från Kanada visar hur lätt och bekvämt det är att värma upp en Tesla Model 3 från -34 grader till +20 på fem minuter innan du sätter dig i den:

(Inom parentes kan vi tycka att det säger en hel del om klimatet att vi inte kan spela in sådana här filmer i Sverige längre.)

Misstaget han gör förstås är att han står ute, bredvid bilen medan den värmer upp sig. Han kunde lika gärna tagit en kopp kaffe inne vid köksbordet. Hans iPhone klarade inte kylan lika bra som bilen.

Och vad gör man då om man har satt sig i sin elbil och kört iväg men upptäcker att snön ligger tjock på den oplogade gatan?

 


VintervagTCS fyra år sedan: Vinterskönt

Redan för fyra år sedan berättade vi om hur sköna och bekväma elbilar är på vintern. Men visste du att de är dessutom ännu mer ekonomiska på vintern?

Bookmark the permalink.