Nya Superchargers

SuperchargersNorden_202001

Tesla har uppdaterat sina Supercharger-kartor och markerat var de tänker bygga nya snabbladdar-stationer. Tesla har idag 37 Supercharger stationer med närmare 400 snabbladdare runt om i Sverige. De två senaste tillskotten var Supercharger-stationerna i Hudiksvall och Sveg som öppnade i slutet av förra året. Tesla planerar enligt egen utsago bygga ytterligare 11 stationer i Sverige. Exakt plats och tidpunkt kan variera men följande ställen är markerade på Teslas Supercharger karta som “target opening in 2020”:

Abisko – nära norska gränsen kommer den nog främst hjälpa norska turister men blir när den blir färdig Sveriges nordligaste Supercharger – och nordligaste snabbladdare öht.

Storlien – även den nära gränsen men kommer nog även hjälpa många svenska skidåkare ladda i fjällen. Tesla har dock lockat med den stationen ända sedan 2018 – dags att göra slag i saken!

Djurås – kommer hjälpa dem som åker längst E16.

Kristinehamn – kommer avlasta befintliga stationerna i Karlstad och Grums i närheten längs E18, mittemellan Oslo och Stockholm. Skulle kanske kunna bli Sveriges första V3 station?

Strängnäs – kommer göra att man kan mer fritt välja om man vill åka E18 norr om eller E20 söder om Mälaren.

Mariestad – avståndet mellan Supercharger stationerna i Arboga och Jung längs E20 är i längsta laget idag, Mariestad kommer bli ett välkommet tillskott.

Vetlanda – äntligen en Supercharger mitt i den vita fläcken Småland utgör på alla laddkartor.

Kungsbacka/Varberg – alldeles i närheten av Falkenberg, längs E6 är den också en potentiell kandidat för Sveriges första V3 Supercharger.

Ronneby – äntligen en officiell Tesla Supercharger i närheten av Sveriges enda privata i Karlskrona.

Skurup – även den Superchargern dök upp på Teslas karta redan 2018 men har fortfarande inte blivit verklighet. Stationen är markerad i Skurup på kartan, men vi undrar om inte Sturup flygplats i närheten skulle vara ett bättre val? Skurup ligger bortom flygplatsen från Malmö sett och skulle bli en omväg.

Det är dessa tio platser som är markerade på kartan. Tesla sa dock citat “det finns planer på att bygga 11 snabbladdningsstationer i Sverige” när vi kontaktade dem. Mystiken tätnar? Nej snarare är det så att Tesla håller konstant på att utöka sitt laddnätverk. Dessa stationer blir inte de sista som byggs. Sedan kartan las upp på hemsidan med tio gråa pluppar i Sverige har Teslas Supercharger-team fortsatt sitt arbete med att planera utbyggnaden av ännu fler.

Ovan karta visar även våra grannländer, enbart för att vi avundsjukt ska kunna titta på allra nordligaste Norge, som kommer få ett tätare Supercharger nätverk än vad Sverige norr om Gävle har.

I Södra Europa är det kanske Italien som bör nämnas, Tesla verkar vilja fördubbla antal Supercharger stationer i det landet i år. Och både Nice, Monaco och Mallorca ska få egna Superchargers.

Vi är laddade(!) och ser fram emot fler Superchargers med spänning(!)

 


Supercharger Rally

Nej, ingen tävling (den här gången) utan Teslas “road show” som ska besöka flera ställen i Sverige och visa upp bilarna. Tesla kommer anordna provkörningsevent i Puoltikasvaara, Töre, Umeå, Hudiksvall, Gävle, Norrköping, Kalmar, Markaryd, Kristianstad, mfl ställen i vårt avlånga land. Kolla på Teslas hemsida om och när de anordnar event i närheten av dig! (Klicka här för listan.)

Bookmark the permalink.