Boring Las Vegas

LVboringloop

The Boring Company har börjat borra tunneln för sitt första kommersiella projekt, kallad “the Las Vegas loop”. Elon Musk har sagt att tunneln kommer bli färdig innan årets slut.

Det finns många frågor och missuppfattningar om bygget. Till att börja med så kommer inte tunneln sträcka sig under hela Las Vegas, endast mellan mässhallarna på Las Vegas Convention Center. Tunneln blir mellan 2-4 km lång beroende på vilken slutlig sträckning den får. Las Vegas Convention Center är mässområdet där bland annat årliga CES mässan hålls.

Tunneln kommer inte vara öppen för vanlig biltrafik. De kommer att användas till att frakta människor mellan de olika utställningshallarna på mässområdet, framför allt mellan de äldre hallarna och nybyggda “New Exhibition Hall”.

The Boring Company har demonstrerat flera olika lösningar på fordon som ska åka i deras tunnlar. När konceptet presenterades pratades det om att man skulle köra upp sin bil på ett släde som sedan åkte genom tunneln. Vid första demonstrationen körde istället specialutrustade Tesla Model X genom demotunneln med extra styrhjul monterade på sidorna. Senare byggdes tunneln om och en video släpptes där en Tesla Model 3 åkte i tunneln alldeles själv, styrd av sin autopilot:

Tunneln vid Las Vegas Convention Center kommer troligtvis inte använda någon av ovanstående lösningar utan specialbyggda poddar monterade ovanpå Tesla Model X bottenplattor, liknande dessa från första koncept-presentationen:

BoringLAX

Projektet är inte mer än ett hål i marken än (som kan beskådas via webcam här) och ganska lite är känt om detaljerna. Vi är dock övertygade om att Elon Musk kommer ha ett event när tunneln är färdig.

 


Chicago44TCS två år sedan: The Boring Company ska bygga tunnel i Chicago

För två år sedan berättade vi om att The Boring Company vann tävlingen om att få bygga förbindelsen mellan Chicagos O’Hare flygplats och innerstaden. Sedan dess har dock staden bytt borgmästare och lagt projektet i malpåse.

Bookmark the permalink.
 • Orgoror

  Ärligt talat så har jag lite svårt att förstå fascinationen för detta projekt.

  • Axel Holm

   Jag har också tänkt så också, men jag misstänker att om du tillbringar vardagen i trafiken i tex Los Angeles så tänker du/jag nog annorlunda.

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Många verkar tro att Las Vegas loop blir som i Boring Companys konceptvideo, att tunneln ska gå under hela staden och vara öppen för bilar. The reality is much more… Boring. :-)

  • Jan-Erik Sebestyen

   Det första viktiga delmålet är att få en kraftig sänkning av kostnaden. Det har inte hänt mycket nytt i tunneldrivning på årtionden.