Begagnade Teslor

Preowned

Tesla Motors har på sin amerikanska webbsajt lanserat försäljning av begagnade bilar. Från informationssidan för Model S kan man välja om man vill boka testkörning eller köpa ny eller en begagnad bil. Tjänsten är (än så länge) endast lanserad i USA.

Man kan välja stad, modell eller färg och får upp en lista över begagnade Teslor. Billigaste bilen till salu just nu är en grå Model S 60 från 2013 med 4,300 mil på mätaren för $53,000. De flesta bilarna är dock betydligt dyrare än så – runt $70-80,000. Priset för en fabriksny 70D i USA startar på $67,500 (efter skatterabatten på $7,500).

Förutom att de begagnade bilarna som säljs har fortfarande många år kvar på sina garantier ger Tesla Motors även en extra garanti på 4 år och 8,000 mil. Bilarna är dessutom genomgångna av Tesla och bla batterierna testade.

Hoppa nu inte på USA-flyget för det är ingen bra idé att importera amerikanska Teslor till Europa! Men vi kan alltid hoppas att Tesla kommer att införa liknande program även här i Europa.

Faktum är att redan idag kan du köpa begagnade Teslor och lagerbilar via Tesla Motors även i Europa – om du besöker deras utställningslokal eller kontaktar deras personal på annat sätt. Det är dock inte lika enkelt och bekvämt, och de har inte lika många bilar som amerikanska sajten.

Våra medlemmar som har försökt lämna sin Tesla som inbyte till Tesla Motors vid köp av nyare modell var dock inte imponerade av deras prisförslag – man kan tjäna betydligt mer på att sälja sin Model S själv! (Ungefär som det är med alla bilar.)

 


TCS ett år sedan: Tesla är tredje generationens elbil

För ett år sedan berättade vi om de olika generationer elbilar som har funnits genom åren, vad som var utmärkande för dem, och vad det innebär att Tesla är tredje generationens elbil.

 

 

Tagged , . Bookmark the permalink.