Billigare X

Xdesign

Tesla har sänkt priset på flera av sina bilmodeller.

Billigaste Tesla Model X kostar nu åter igen under miljonstrecket med en prislapp på 982,900 kronor. För en gångs skull är det inte dollarkursen som påverkade utan Tesla som sänkt sina priser centralt. Tesla Model X 75D som förut kostade $82,500 har nu sänkts till $79,500.

Även toppmodellerna av Tesla Model S och X med 100 kWh batterier har fått sänkta priser i dollar, vilket påverkat även de svenska priserna. Sänkningarna i USA var runt $5,000 vilket resulterade i svenska sänkningar med i genomsnitt 46,000 kronor. Endast Tesla Model S med 75 kWh batterier har behållit sina gamla priser oförändrat.

Tesla motiverar prissättningarna med att de nu kan producera de stora 100 kWh batteripacken med extra många battericeller i mycket mer effektivt än förut vilket har gett till 3% lägre tillverkningskostnader för dem.

Sverige kan se fram emot fler prissänkningar i framtiden, då Teslas svenska priser har alltid följt dollarkursen med ungefär tre månaders eftersläpning. Och sedan slutet av juni har dollarn störtdykt från nivåer kring 9 kronor till att nu kosta mindre än 8. Tesla har sänkt sina svenska priser förut när dollarn har minskat i värde, senast i juli, och vi skulle inte bli förvånade om något liknande hände snart igen.

För tillfället, fram till 30 September, erbjuder Tesla i Sverige företagsleasing med 0.25% i ränta. De har även många begagnade bilar på sin hemsida.

 


Elon Musk har twittrat om några nya finesser som snart kan komma som trådlösa uppdateringar till din Tesla.

Som en instegsposition på ratt och stol som ska underlätta när man ska sätta sig i och stiga ur bilarna. Det var en kund som efterfrågade funktionen på twitter -biltillverkare som Mercedes erbjuder sånt till vissa av sina modeller- och Elon svarade snabbt att den kommer “snart”. När man öppnar dörren kommer förarstolen att glida bakåt och ratten flyttas undan så att man får bättre plats. Sedan när dörren stängs återgår de till sina vanliga positioner.

En annan kund frågade varför man ska behöva montera dashcam i sina bilar när Tesla ju redan har kameror på bilarna? Skulle det inte vara enklare om man kunde spela in vad som hänt de sista sekunderna innan en olycka? Även på detta svarade Elon att det kommer snart. Faktum är att bilarna redan idag lagrar internt bilder från de sista sekunderna innan en olycka, som Tesla sedan trådlöst kan hämta från dem. Enklast att implementera är att det blir de bilder Tesla släpper så de blir åtkomliga även för ägaren. Men de är snarare bilder än videosekvens då det endast lagras två bilder per sekund. Alternativt skulle Tesla kunna införa streaming av vad kameran ser till till exempel en minnessticka man får placera i bilarnas USB uttag.

Han har även twittrat om att Tesla Model 3 kommer få luftfjädring, om ett halvår ungefär, när fyrhjulsdrivna versionen släpps.

Inget ord om dragkrok, dock.

 


TCS två år sedan: Foliera!

Står du i valet och kvalet vilken färg du ska välja på din Tesla? Tycker ingen av fabriksfärgerna duger? Överväg då att foliera den! Förutom att du då får en unik bil skyddar även folien lacken under och kan bytas efter några år när du har tröttnat på den.

Tagged , . Bookmark the permalink.
 • Anders Nyman

  Visst krävde Model X luftfjädring när man ville ha dragkrok förut? Kanske tänkbart att Model 3 har samma upplägg…

 • Pontus

  Hoppas instegspositionen blir valbar så att dom som har barnstol bakom föraren inte får skador på stolen efter en uppdatering.

 • John Clasing

  Var finns det info om företagsleasing med 0,25% ränta?

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Du får kontakta Tesla.

 • Richard Larsson

  “Tesla Model X kostar nu åter igen under miljonstrecket med en prislapp på 982,900 kronor.”

  Enligt Teslas sida så kostar X 986 850 kronor.