Butiken i MoS invigd

MoS3

I går kväll invigdes Tesla-butiken i Mall of Scandinavia. Butiken har i och för sig varit öppen ända sedan första dagen Mall of Scandinavia öppnade, men i går blev det en liten försenad invigningsceremoni i alla fall.

Tesla Motors nordenchef Peter Bardenfleth var på plats och höll som vanligt ett litet öppningstal. Efter det fick jag ställa några frågor till honom. Jag gillar att prata med honom för att han är tillräckligt högt uppe i Teslas organisation för att våga berätta lite.

SC2016_20151126

Superchargerkartan på Tesla Motors hemsida har precis nyligen uppdaterats. Peter Bardenfleth berättade att tyvärr hinner inte alla svenska Superchargers som de planerat för i år bli färdiga, pga utbyggnaden som tog längre tid än väntat i södra Europa. Istället ska de öka takten nästa år så alla de planerade stationerna ska bli färdiga under året i alla fall.

(2016 kartan på hemsidan är dock lite konstig då den saknar vissa av de Superchargers som finns med på 2015 kartan? Troligtvis kommer de rätta till det snart.)

Tesla Motors kommer även satsa på fler butiker och servicecenter i Sverige nästa år. “Stockholm, Göteborg, Malmö och några städer till” utlovades. Tesla Motors kommer fortsätta satsa stort på Sverige även i framtiden. (Fast fram till årsskiftet kommer det mesta av deras energi gå åt i Danmark skojade han.) Någon Tesla Model X i butikerna lär vi inte se de närmsta månaderna tyvärr, Signature-leveranserna har förtur. På min direkta fråga om han har sett Tesla Model 3 svarade han nej, men han hoppades kunna få kunna visa upp den på någon europeisk bilmässa nästa år – efter att den har visats upp i USA i slutet av Mars.

Nästa år kommer vi även se de första destinationsladdarna i Sverige, Tesla Motors har redan skrivit kontrakt med flera partners.

 


TCS ett år sedan: Jeopardy!

För ett år sedan var Tesla med som ett utav ämnena på amerikanska frågeprogrammet Jeopardy!

Vi har svaren – men kan du frågorna?

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.