De svenska Teslorna

Teslor_2015För några veckor sedan berättade vi om att de flesta Teslor i Sverige finns i Stockholm och de andra större städerna – det är väldigt få Teslor på landsbygden.

Nu har vi tack vare vårt medlem och Teslaägare Franz fått tillgång till en högupplöst och mer exakt karta över var de svenska Tesla Model S är registrerade någonstans. Kartan kan fortfarande vara något missvisande då tex företagsbilar oftast är registrerade på företagets huvudkontor, inte där bilen faktiskt är.

Men vi kan tex se att Sveriges nordligaste Tesla Model S finns i Älvsbyn (vinner med fjuttiga 5 km över den som finns i Luleå). Det finns 4 Teslor registrerade på Gotland – mot en enda på Öland. Och att kunder vill ha tillgång till Superchargers visas tydligt av ansamlingen av ägare längs E14 mellan Sundsvall och Östersund – där Tesla Motors redan har byggt Supercharger stationer.

Är det också hönan eller ägget som gör att sydöstra Sverige har så få Teslor – och inga Superchargers?

Webbsidan car.info som kartan är hämtad från har ambitionen att bli ett slags bilarnas prisjakt.nu. Deras mål är att katalogisera all världens bilar och försöka få med så mycket information, artiklar, bilder etc. det bara går om dem.

De har redan idag hundratusentals bilder på alla möjliga bilmodeller, tillsammans med information, recensioner, bilar till salu, mm.

Man kan tex få upp liknande kartor över alla Leaf i Sverige, eller alla Porsche.

Sajten car.info är fortfarande i en tidig Beta-fas, eller som de benämner den: “crash-test version” :-) Det hela är i en ganska tidig utvecklingsstadie, men redan kan man se att sajten kommer bli en tung informationskälla för alla bilentusiaster. Man kan klicka runt i evigheter bland all information sajten redan erbjuder.

Vi kommer utan tvekan ha fler artiklar i framtiden kring intressant information tagna från car.info – och när du börjar se andra sajter och tidningar hänvisa till dem kom ihåg var du har läst om sajten först ;-)

Tagged , . Bookmark the permalink.
 • Axel Svensson

  Ett servicecenter i Sundsvall och 3 Superchargers i sydöstra Sverige vore bra för ökad spridning av Tesla i Sverige tror jag.

  • JH

   VArför inte lägga det i umeå, eller till och med haparanda? Haparanda är faktiskt ganska cntralt ur ett nordkalottperspektiv vilket blan annat IKEA utnyttjat.

 • Kingsthrone

  “Och att kunder vill ha tillgång till Superchargers visas tydligt av ansamlingen av ägare längs E14 mellan Sundsvall och Östersund – där Tesla Motors redan har byggt Supercharger stationer.

  Är det också hönan eller ägget som gör att sydöstra Sverige har så få Teslor – och inga Superchargers?”

  Som jag ser det så är det 11 Teslor längs E14 och 11 Teslor i Kalmartrakten. Men man ser väl det man vill se.

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Touché ;-) Det jag menar är att de få Teslor som finns i norra Sverige är koncentrerade till där det finns Superchargers.

 • Jonas Bonde
  • Pontus

   Skulle kunna vara :-)

 • micks

  Ja det är helt klart många fler teslor runt östersund, men som sagt var, dom är med i statistik för andra delar av landet.
  Det spelar ju egentligen inte så stor roll om man bor nästgårds till en supercharger, bara att det finns runt om kring en i en radie runt 20-30 mil åt alla håll. Men däremot så har dom en väldig betydelse som marknadsföring och snackis för tesla ifall dom ligger nära , dom flesta i Östersund är ju medveten om tesla tack vare superchargern i krokom