Destinationsladdning i Sverige

 

De tre destinationsladdare på Görvälns slott

De tre destinationsladdarna vid Görvälns Slott

Tesla Motors har nu släppt sina destinationsladdare i Sverige. Dag 1 är det endast på 9 platser i vårt avlånga land, men fler är på gång.

Destinationsladdare är laddstationer som Tesla Motors sätter upp hos hotell, köpcentra och andra platser som vill erbjuda Teslaägare laddning medan de besöker dem. På bilarnas mittskärm kommer nu inte längre enbart Supercharger snabbladdarna upp utan även destinationsladdarna.

En Teslaägare på väg till tex Göteborg kan nu enkelt på sin bils skärm se vilka hotell som erbjuder laddning för hans bil. Än så länge har han bara Avalon Hotel eller Gothia Towers att välja på i staden – fast vi undrar hur länge det kommer dröja tills övriga hotel inser fördelen med att installera gratis laddstationer som som magneter drar sig åt välbärgade Teslaägare från långt håll? För Tesla Motors bjuder på laddstationerna, intresserade hotell och köpcentra kan skaffa dem utan kostnad.

För Teslaägarna är det också gratis att använda destinationsladdarna, även om parkeringsplatsavgift kan i vissa fall tillkomma. Destinationsladdarna är i grund och botten vanliga Typ 2 laddare, liknande dem Tesla Motors har sålt som hemmaladdstationer till kunder utomlands. Det är bara och köra fram med sin Tesla och ansluta sladden, precis som om du skulle ladda hemma. Vissa hotell kräver dock att du förbokar platsen i receptionen.

Destination_160425

De 9 platserna i Sverige är Avalon Hotel och Gothia Towers i Göteborg; Görvälns Slott Boutique Hotel, Quality Hotel Friends och Stora Brännbo Konferens och Hotel i Stor-Stockholm; Hotel Dannegarden i Trelleborg; Romme Alpin i Borlänge; Copperhill Mountain Lodge i Åre; och Tanum Shoppingcenter – det enda köpcentrat än så länge.

Runt om i Europa är det nu på över 150 ställen det finns destinationsladdare. De visas också på bilens mittskärm när man åker på resor utomlands. För Teslaägare på resande fot har det alltså blivit superlätt att hitta elbilsvänliga hotell som kan erbjuda en nattplats med frukost både för dem och bilen.

Jobbar du på ett hotell eller köpcentra som du skulle vilja få fler kunder till -eller har du Tesla och önskar ditt favoritställe hade laddare- kontakta Tesla Motors via deras frågeformulär!

Vi misstänker att fler hotell och köpcentra kommer våga hoppa på tåget nu när programmet är skarp och i gång. De behöver bara se exemplet med Toftaholms herrgård som efter att de hade fått ett Tesla Supercharger uppsatt precis utanför plötsligt fick massor med nya kunder! ”Vi har haft lunchrusningar vi inte kunnat drömma om. Vi har inte haft en sådan julimånad på 20 år. Det har gett konferensbokningar och allt möjligt.” berättar ägaren Torbjörn Colfach. Han fick anställa extra personal för att möta den kraftigt ökade efterfrågan.

 


Tjänstebilskväll med Tesla

Tesla bjuder in till tjänstebilskväll tisdagen den 3 Maj. Kl 18:00 berättar de i sin lokal i Infra City om hur Model S fungerar som tjänstebil. Mindre företag har många gånger frågor kring vad det kostar att ha Tesla som tjänstebil och här reder vi ut alla begreppen för att ta väl underbyggda beslut. Eventet är även av intresse för beslutsfattare i större företag som vill se över möjligheterna i sin bilpolicy. För de som ännu inte har fått chans att provköra Model S erbjuds också provkörningar efter eventet. De ska även berätta om hur det är att ha en Tesla som förmånsbil som anställd.

Ni som är intresserade ska anmäla er här.

 

Tagged , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • Bod

  Toppen! Hur kan jag hitta destinationsladdare i Europa utan behöva sätta mig i bilen?

 • Patrik Thorén

  Lite konstigt att man skriver i texten. Locka till sig mer välbärgade kunder. Vi medel svensson som beställt en modell 3 då? Eller inte är så välbärgade men har en Tesla ändå? Kanske kunde stått istället för att locka till sig mer kunder. Kommer själv att lämna in förslag på ny destinationsladdningsplats för svenljunga city för att lock till oss mer turister = gynnar våra affärer i kommunen.

  • Lasse Larsson

   Inte ert smack välberget men har en Tesla model S i alla fall. Bästa valet som tjänstebil för min del.

 • Top 12

  Jo mer ekonomiska och miljö medvetna kunder, hade nog varit mer rättvisande. ;-)