Dyrt att använda Internet Explorer

Explorer

EDIT: Tesla Motors har nu rättat till deras webbsida – den visar nu rätt pris även om man använder Internet Explorer.

Ska du beställa en Tesla Model S 85D – se till att inte göra det i Internet Explorer!

Öppnar du Design Studion på Tesla Motors hemsida och väljer 85D modellen får du nämligen olika priser i olika webbläsare! Öppnar du med Chrome, Firefox, Safari mm webbläsare kostar bilen dig från 932,000 kronor (när du till slut öht hittar summan hur mycket bilen egentligen kostar dig :roll: men det är en annan historia). Men samma bil på samma sida kostar dig 52,000 kronor extra :shock: om du öppnar sidan i Internet Explorer!

Det som händer är att dual motorn, extra motorn för fyrhjulsdrift vid framaxeln, räknas in i bilens pris – och i Internet Explorer dessutom läggs till till bilens pris igen! Samma sak sker oberoende av valt land.

Vi får hoppas inga kunder har betalat 52,000 kronor extra för sin bil bara för att de har valt fel webbläsare när de beställde den. Vi kan bara undra hur många kunder som har avskräckts från att köpa en Model S när de såg priserna i fel webbläsare? Och vi är totalt stumma av förundran över hur dåligt skött Tesla Motors viktigaste webbsida är.

Alla deras kunder hamnar ju förr eller senare på den sidan – när de beställer sin bil. Så man skulle kunna tro att Tesla Motors anstränger sig till det yttersta och ser till att den sidan är den absolut bästa som går att få till. Man skulle ju kunna tro att de inser hur viktig den sidan är för kundupplevelsen.

Tydligen inte.

EDIT: Tesla Motors har nu rättat till deras webbsida – den visar nu rätt pris även om man använder Internet Explorer.

 


I tisdags berättade vi om ett annat problem vi ser med Design Studio sidan. Vi fick ett svar från Jerome Guillen, som är Tesla Motors Vice VD, internationell försäljning och service : “Thanks for sharing your concerns. We are reviewing carefully.”

 


Sova

Nu har Tesla Club Sweden haft sitt första klubbmöte i Göteborg också. I går träffades 12 av våra medlemmar i Göteborg och åt en gemensam lunch. Utanför glänste deras 7 Teslor ikapp i solskenet. Efteråt tyckte alla att mötet blev väldigt trevligt men tyvärr för kort. Det börjades redan pratas om grillning eller någon annat kvällsaktivitet. Vill ni träffa andra Teslaägare “live” också (inte bara på forumet) så är det bara å slänga upp en inbjudan till lämplig plats och tid på forumet så dyker det garanterat upp flera intresserade! Det behöver inte vara krångligare än så.

Nästa möte i Göteborg blir redan den 30:e Juli! Läs mer om det på vårt forum!

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.
 • Mathias Carlberg

  Fel webläsare? Rätt menar du? Iofs kör jag numera Edge och den är bloxtsnabb…

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Fel i bemärkelsen “inte lämpligast att beställa Tesla Model S med” ;)

 • JH

  Finns det någon som kör internet exploder i dagens läge?

  • Mathias Carlberg

   Ganska många miljoner

 • Erik Andersson

  Vilken version av IE har du testat med? Kollade 11 nu och det var inga problem. Vet att många utvecklare inte brukar bry sig om att optimera siter för äldre versioner än 9.

  • Mathias Carlberg

   Ja det var ju verkligen en nyhet… Expressen nästa eller hönt i veckan Tibor?

   • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

    Det var med IE11 som Tesla Motors webbsida inte visade rätt pris förra veckan (och senast fredag förmiddag som jag testade). Sedan dess har tack och lov Tesla Motors rättat till felet.

 • Mathias Carlberg

  Är Teslaclubsweden en kvällstidning nu eller? Letar vi rubriker för att få läsare eller?