Elbilar är så dyra!

SeatMii

“Jag skulle gärna skaffa elbil, men de är ju så dyra!” brukar man höra folk säga. Eller så påstår de att elbilar är bara leksaker för miljonärer. Att en elbil kostar en miljon kronor är en “sanning” som fortfarande sitter kvar i folks huvud. För så var det ju för några år sedan när en Tesla kostade så mycket. Att du nuförtiden kan få en Tesla för halva det priset har fortfarande inte nått ut till folks medvetande. Och många tycker dessutom att även det är för mycket att spendera på en bil.

Men nu kommer billiga elbilar på bred front. Seat Mii Electric till exempel (bilden ovan) kostar från 204,900 kronor efter elbilsbonus. För de pengarna får man en elbil med 36 kWh batterier och 26 mils WLTP räckvidd.

Eller så kan du köpa dess syskonbilar Skoda Citigoe IV eller Volkswagen e-Up för 208,400 resp 213,600 kronor efter elbilsbonus. I grund och botten samma bil alla tre. Seat, Skoda och VW är de nya “trillingarna” ungefär som Mitsubishi i-Miev, Peugeot iOn och Citroën C-Zero var för tio år sedan.

Zoe2020

Snäppet ovan dem finns senaste versionen av Renault Zoe från 306,990 kronor efter elbilsbonus, då får du hela 52 kWh batterier och 38 mils WLTP räckvidd. Läs vår artikel om den här.

Tiden då elbilar var dyra och hade mikroskopiska räckvidd är förbi. Elbilar har rasat i pris och ändå ökat rejält i räckvidd. 26-38 WLTP mil räcker inte bara för alla dina resor i staden – den klarar även av en och annan semesterresa utan alldeles för stora bekymmer.

Så tycker folk att din Tesla kostade “jättemycket” pengar och mena att de inte har råd med sånt kan du ju tipsa om att det finns billigare elbilar, som kostar från 200 tusen kronor. Det där med att elbilar är löjligt dyra är inte sant längre.

Bookmark the permalink.