Färre Tesla resetmetoder

newreset

Tesla verkar minska på antalet olika sätt bilens datorer kan startas om. Folk brukar säga att Teslas bilar är som “datorer på hjul”. Alla som använt datorer vet att de behöver startas om ibland. Control-Alt-Delete är magiska knappkombinationen för PC datorer, tryck in båda rattknapparna för Teslas bilar. De flesta Tesla-ägare känner till att bilens mittskärm kan startas om genom att hålla båda rattknapparna intryckta i några sekunder.

Det fanns dock två till mer omfattande reset-nivåer. Höll man knapparna intryckta längre nollställdes fler funktioner. Och trampade man på bromspedalen medan man tryckte på rattknapparna gjordes en “djup-reset” av fler datorer och funktioner. Läs mer här.

I den senaste versionen av Tesla Model 3 manual har det dock tillkommit en ny rad i beskrivningen: “Ett tryck på bromspedalen medan rullningsknapparna är intryckta har ingen inverkan och behövs inte.”

Det är uppenbart att Tesla kände sig tvungna att lägga till raden i manualen för att minska på framtida förvirring när nya ägare får råd från äldre som minns hur man nollställde datorerna i tidigare mjukvaror.

Det verkar alltså att bilarna hädanefter kommer ha endast ett enda sätt att starta om mittskärmen, genom att hålla in båda rattknapparna. Vill man göra en mer ordentlig omstart av bilen får man stänga av och slå på den igen med hjälp av “Stäng av bilen” knappen på Säkerhets-sidan under inställningar.

Färre olika sätt att starta om bilarna “olika mycket” blir enklare för både kunder och service.

Bookmark the permalink.