Giga Berlin stomme på plats


Stommen till Teslas nya bilfabrik utanför Berlin börjar komma på plats. Ovan video från i fredags visar hur byggnadens fundament och stålkonsturktion redan är på plats och till och med vissa väggar har börjat byggas. För några månader sedan var det fortfarande skog på platsen, vars avverkning var inte utan komplikationer.

Elon Musk hoppas de första Tesla Model Y bilarna ska kunna levereras från Giga Berlin redan om ett år, i juli 2021. Många har varit skeptiska till den planen. Men med tanke på hur snabbt Teslas kinesiska bilfabrik Giga Shanghai byggdes och rekord farten bygget i Tyskland fortgår trots pandemin börjar det synas en liten stråle av hopp att det kanske rentav kommer lyckas. Vi hoppas också att Tesla hinner fixa fram alla tillstånd som behövs tills dess.

Elon Musk har avslöjat att den Model Y som ska byggas i Berlin kommer skilja sig från dem som byggs just nu i USA. Troligtvis kommer bakvagnen att gjutas i ett stycke istället för två som i USA – och kanske rentav ännu större delar av bottenplattan? Det verkar som att vi kommer få en ännu modernare och bättre bil än de första Model Y som nu har levererats i USA.

Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---