Grattis TM på ettårsdagen!

birgerjarl

Vår nyhet för exakt ett år sedan här på Tesla Club Sweden var att Tesla Motors hade officiellt anlänt till Stockholm!

Andy Rietschel -Tesla Motors första svenska anställde- började då åka runt med den första Tesla Model S som fanns i Sverige (fortfarande med danska skyltar) och erbjuda testkörningar för intresserade. Stockholm markerades på Tesla Motors karta, och man kunde boka provkörningstid. Många av de som sedan köpte bil hade åkt med honom och den bilen.

Tänk vad mycket som har hänt under ett år! Inte nog med att vi har fått först en tillfällig och sedan permanent utställningslokal i Täby Centrum – vi har även fått en verkstadsanläggning i Infra City, massor med Superchargers, mer än dussinet Tesla Motors anställda, och framför allt snart 200 lyckliga bilägare!

“En vecka hos Tesla Motors är som ett år hos en annan bilfirma” har en utav de anställda sagt mig. Och det verkar vara sant: allt händer så oerhört snabbt hos Tesla Motors, det är en sådan oerhörd dynamik i företaget, att det är svårt att tro att resan började för bara ett år sedan!

Göteborg är där nu där Stockholm var ett år sedan. Där är det nu Mats Hallgren som åker runt och erbjuder provkörningar så som Andy gjorde i Stockholm för ett år sedan. Snart ska det öppnas en popup-butik i Göteborg också, och sedan permanent butik och verkstad. Hoppas vi slipper vänta ett år på dem.

Så stort grattis alla Tesla Motors anställda, och vi hoppas på hundrade år till!

 


Ni som har elbil och bor i Malmö-trakten kommer väl och hjälper till vid Guinness rekord-försöket på söndag? Alla elbilar är välkomna!

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.