Ladda billigare på natten

SuC_happyhour

Tesla har infört lägre priser på vissa av sina Supercharger snabbladdare på natten. I början erbjuds nattpriser på de Supercharger laddare som är reserverade endast för Teslas egna bilar, men enligt Teslas hemsida kommer rabattstrukturen med tiden erbjudas även på dem som är öppna även för andra elbilsmärken.

SuC_priser

Man kan se aktuella priser på bilarnas kartor. De lägre priserna verkar gälla mellan klockan 22 på kvällen till 6 på morgonen.

“När du laddar utanför tiderna med störst användning får du ett lägre pris samtidigt som belastningen på ditt lokala energinät minskar” skriver Tesla i mejlet de skickade sina kunder. Det är verkligen en win-win lösning för alla. Kunderna får lägre priser på natten, Tesla får lite jämnare belastning på sina snabbladdare och samhället och elnätet får lite jämnare belastning på elledningarna. En viktig aspekt i dessa energikristider. Tack för det, Tesla!

Ska du åka på långresa så kan det från och med nu bli lockande att köra på natten. Lugnare vägar, mindre trafik – och billigare laddning!

Nu väntar vi bara på första bensinstationen i Sverige som erbjuder billigare bränsle på natten 🙂

Bookmark the permalink.