Model 3 har bytt namn till Model 3

ModelE

OK, jag erkänner, rubriken till dagens nyhet är något förvillande. Tesla Model 3 som har bytt namn till Tesla Model 3? Men jämför bilderna här ovan och nedan så förstår du kanske bättre:

Model3sajt

Tesla Motors har i tysthet tagit bort “tre korvar” designen av Model 3 loggan från sin sajt. I skriven text har de alltid kallat Model 3 för just Model 3 med en trea, men grafiska logotypen var Model ☰ med tre horisontella linjer. De hade till och med registrerat designen som ett varumärke.

Från början skulle den kommande bilmodellen heta Tesla Model E. Vissa gissade på att E skulle stå för Economy, men mest troligtvis var det ett internt skämt från Elon Musk att de tre bilmodellerna skulle heta Tesla Model S, E, X. Och kommande mini-SUV-en baserad på Model E skulle heta Model Y så hela modellutbudet skulle bli S, E, X, Y…

Ford satte dock käppar i hjulen då de hävdade att de redan ägde rättigheterna till modellnamnet “Model E”. Som en finurlig lösning på problemet införde då Tesla kompromissen att kalla bilen för Tesla Model 3 men i loggan använda tre vågräta streck ☰ som i “Teslafonten” kan betyda både E och 3.

Tydligen har någon till slut lyckats övertala Elon att loggan Model ☰ bara ledde till förvirring, kunder som såg den kunde inte gissa vad strecken stod för. Kanske knorrade även Ford över tilltaget då vissa kunde få för sig att Model ☰ stod för “Model E”?

Hur som helst ser det nu ut som om namnet på Teslas kommande bilmodell blir Model 3, både i skrift och som logga. Och troligtvis är det siffran “3” vi kommer hitta i modellbeteckning på bilarnas baksida också.

 


Allt om Tesla Model 3

Det har sipprat ut lite information om Tesla Model 3 under åren. I tweets, från intervjuer, etc. På vår infosida om Tesla Model 3 har vi sammanställt alla fakta vi idag vet om den.

 


TCS ett år sedan: Kobolten, då?

Finns det tillräckligt med kobolt på jorden för att räcka till om alla bilar vore elbilar? Att Litiumjonbatterier innehåller litium inser de flesta, men de innehåller även betydande mängder kobolt – ett ämne som faktiskt är svårare att få tag i i tillräckliga mängder än litium. Vi fann att det nog finns tillräckligt med kobolt – men det blir svårt.

Tagged . Bookmark the permalink.