Ny Server!

Server

Ja, jag vet, jag borde rapportera om Tesla Motors nya lokaler i Göteborg idag.

Men onsdagens story “provkörning av bensinbil” blev så oerhört populär och lästes av så många så våran gamla server hos Binero gick på knäna. (Den har gjort det ett bra tag nu, men i går fick den polerade knäskålar så att säga.) Våra besökssiffror har femdubblats sedan jag la ut den där texten!

Trots att vi enligt Bineros reklam skulle kunna haft 2000 GB trafik per månad orkade deras server knappt med en hundradel av det… fast inget ont om Binero egentligen, de var väldigt trevliga att ha att göra med och alla andra webbhotell kör med samma överdrifter. Det är väl vid 2000 GB som servern helt skulle klappat ihop, men redan långt innan dess har den ju tidvis blivit olidlig långsam.

Vi hade dock en sådan otrolig tur att precis några dagar tidigare fick vi ett väldigt generöst erbjudande från GleSYS VD Glenn Johansson (som själv har en Tesla): han sponsrar Tesla Club Sweden med en egen server i deras serverpark! :-)

Sedan tidigare har vi en annan sponsor (som önskar vara anonym, men äger förstås en Tesla han också ;-) ) som sponsrar oss med registreringsavgiften för själva domännamnet “teslaclubsweden.se” … Så tack vare dessa två generösa herrar har vi nu vår framtid säkrad! :-)

Flytten blev lite stökig och drog ut på tiden, men nu ska förhoppningsvis allt vara på plats. Det första jag var tvungen att göra igår var att stänga ner forumet, för att ge gamla servern lite andrum så den kunde koncentrera sig på nyhetssidorna tills den fick avlösning. Samtidigt som den gick på knäna skulle dessutom allt data från den läsas ut och överföras till nya servern…

Nya servern var förberedd för oss att flytta in, men att få över MySQL databaserna var inte det lättaste för någon som aldrig har gjort sånt förut. Sedan tog det många timmar tills alla DNS servrar har fått reda på att vi har flyttat och besökare börjats slussas till nya servern.

Nu ska förhoppningsvis allt vara på plats, allt ska funka mycket snabbare och stabilare än förut. Upplever ni problem med något så hör av er! … Fast helst då via forumet, för mejlservern kvarstår att få igång nu under fredagen… :roll:

Tesla Club Sweden har nu fått sitt eget “insane mode”! :-)
 

Tagged . Bookmark the permalink.
 • Jens Christian Haslund Nielsen

  Mycket bra jobbat – och sidan är verkligen mycket snabbare nu :-)

 • Edvin Jacobsson

  Wow, jag som trodde att “Provkörning av bensinbil” skulle bli en miss… Inte för att den var dålig, utan för att den inte handlade så mycket om varken elbilar eller Tesla. Men det blev tydligen en hit! :)
  Kul att jämföra folks klagomål efter att de har provkört en elbil med din “provkörning” :D

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Folk brukar ha klagomål INNAN de provkört en elbil ;-)

   • Edvin Jacobsson

    Haha, ja så kan det ju också vara! :)