Waze till Tesla

wazeNu kan du få upp den populära appen Waze i mittkonsolen på din Tesla Model S. Det är inte Tesla Motors som har uppdaterat sin mjukvara, utan en Tesla-ägare som har knåpat ihop en egen webbsida som visar trafikinformationen.

Surfa till tesla-waze.excelsis.com med webbläsaren i Model S mittskärm så får du upp kartan med din position och information om alla trafikhinder, poliskontroller, etc. som Waze användare har taggat om!

Webbsidor som dessa ger en föraning om vad som ska kunna åstadkommas med riktiga appar när väl Tesla Motors släpper deras API. Det har pratats om det i snart två år och vi väntar med spänning på när det sker – och vilka häftiga appar folk kommer skapa till bilen!

 


Kan man skapa illaluktande rökmoln även med en Tesla Model S? Så klart man kan! ;-)

Den här japanska Teslaföraren skulle nog ha behövt en Waze-karta för att se vart han ska. En hel del säkringar verkan han i alla fall ha plockat ut… typ den till antisladdsystemet ;-)

Det påstås att i början när han intervjuas säger föraren: “Hejsan alla… så, de satte mig i den här bilen som jag aldrig har sett förut och sa till mig att stampa gasen i botten… jag ska göra mitt bästa och ska försöka att inte krascha den.”

Ifall det verkligen är sant eller inte får de med bättre kunskaper i Japanska än mig uttala sig om :-)

 


 

TCS ett år sedan: Stockholm – Göteborg med elbil

För exakt ett år sedan spekulerade och drömde vi om hur det snart skulle gå att åka med Tesla Model S från Stockholm till Göteborg. Än fanns då inga Superchargers i Sverige, och tidningen Ny Teknik hade just gjort åkturen i en Nissan Leaf. Det tog dem två dagar.

Artikeln är en lysande exempel på hur snabbt utvecklingen har varit det senaste året. Inte nog med att en sådan åktur idag är vardagsmat med en Tesla – det börjar till och med bli möjlig i mindre elbilar, som Nissan Leaf! Och inte bara Göteborg; att åka till Italien eller Frankrike med sin Tesla Model S är inga konstigheter idag.

Under året som har gått har Tesla Superchargers (och även andra snabbladdare) vuxit upp som svampar längs våra motorvägar. Den vanligaste snabbladdaren i Sverige just nu är Tesla Motors Supercharger.

Åkturen idag är precis lika lätt att göra med en Tesla Model S som vi tänkte oss för ett år sedan – men en liten detalj fick vi fel på: Superchargern hamnade i Ödeshög, inte Brahehus. Fast tänker man efter så var det beslutet ganska så logiskt.

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
  • JH

    Nå, han gjorde ju inte bort sig helt…