Prishöjning på gång?

home_hero_forest_900

Enligt rykten idag både här i Sverige och även i utländska forum kommer Tesla Motors höja priserna för Tesla Model S med ca 7% snart.

Senast vi fick reda på sådana rykten var det några timmar innan höjningen genomfördes, så är du på gång att beställa en Tesla Model S så gör det NU! - det kan du spara många sköna tiotusentals kronor på!

Du har två veckors ångerrätt, så du riskerar egentligen ingenting. Men 7% höjning innebär ju mellan 50-100,000 kronor extra, beroende på modell och utrustningsnivå. Flera av våra medlemmar har sparat rejäla slantar vid tidigare prishöjningar!

Priset i dollar på en Tesla Model S har i stort sett varit oförändrat sedan den introducerades i USA för tre år sedan. De europeiska prishöjningarna är alla på grund av den kraftigt höjda dollarkursen.

Sedan i fjol har dollarns pris gått upp med ca 30% – medan Tesla har höjt de svenska priserna mindre än det. Så prishöjningen nu kommer långt ifrån oväntat.

Tidigare höjdes priserna med 7% den 25 Januari i år, och 4% i November i fjol. Dollarn som var kring 6:40 kronor i 2014 är nu uppe i 8:60. Så är den här höjningen den sista? Även om vi alltid kan hoppas, måste vi nog vara beredda på att Tesla kan tvingas höja sina priser även i framtiden.

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.
  • Lars Björkström

    Det som sades till mig idag var att det blir 6,4% höjning nån gång nästa vecka. Vilken dag vet man dock inte.

    Sen har ju både privatpersoner och företag 14 dagars ångerrätt utan kostnad. Betalningen man gör vid beställningen återförs till önskat konto inom nån månad. Så är man på G så är det lämpligt att beställa snarast som Tibor påpekar!