Prishöjning på gång?

home_hero_forest_900

Enligt rykten idag både här i Sverige och även i utländska forum kommer Tesla Motors höja priserna för Tesla Model S med ca 7% snart.

Senast vi fick reda på sådana rykten var det några timmar innan höjningen genomfördes, så är du på gång att beställa en Tesla Model S så gör det NU! – det kan du spara många sköna tiotusentals kronor på!

Du har två veckors ångerrätt, så du riskerar egentligen ingenting. Men 7% höjning innebär ju mellan 50-100,000 kronor extra, beroende på modell och utrustningsnivå. Flera av våra medlemmar har sparat rejäla slantar vid tidigare prishöjningar!

Priset i dollar på en Tesla Model S har i stort sett varit oförändrat sedan den introducerades i USA för tre år sedan. De europeiska prishöjningarna är alla på grund av den kraftigt höjda dollarkursen.

Sedan i fjol har dollarns pris gått upp med ca 30% – medan Tesla har höjt de svenska priserna mindre än det. Så prishöjningen nu kommer långt ifrån oväntat.

Tidigare höjdes priserna med 7% den 25 Januari i år, och 4% i November i fjol. Dollarn som var kring 6:40 kronor i 2014 är nu uppe i 8:60. Så är den här höjningen den sista? Även om vi alltid kan hoppas, måste vi nog vara beredda på att Tesla kan tvingas höja sina priser även i framtiden.

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.