Nya strålkastare?

LEDljus

Det har synts en Tesla Model S med nya strålkastare utanför Tesla Motors utvecklingscenter. Bilen hade “dealer plates“, dvs ägd av Tesla Motors, säten med två olika färger på lädret, etc. Helt klart en bil som används till att testa nya lösningar, nya komponenter med.

De nya strålkastarna verkar vara av LED modell, till skillnad från dagens Model S som har traditionella lampor. När allt annat är så modernt på bilen var det faktiskt lite konstigt att bilens strålkastare har varit så traditionella hittills.

De prototyper vi har sett av Model X hade tejpade strålkastare – ett tecken på att nyheter är att vänta där. Det kanske blir så att Model X kommer med LED strålkastare, och att Model S också får ta del av nyheten.

Vi undrar dock varför Tesla inte hoppar över LED strålkastarna, som ärligt talat börjar bli lite gårdagens nyheter, och går direkt och satsar på laserstrålkastare som är nytt och hett? Och framför allt:

Detaljen vi fortfarande saknar är strålkastarspolare. De finns på så gott som alla bilar -även de billigaste man kan köpa i Sverige- och är en nödvändig säkerhetsdetalj på bilar. Speciellt så här dags på året. Att premiumbilen Tesla Model S år 2015 fortfarande saknar strålkastarspolare skulle inte förtjänat många rattmuffar i Trafikmagasinet.

 


TCS ett år sedan: Är Tesla revolutionerande?

För ett år sedan kollade vi om Tesla Motors och deras Model S är något nytt öht. Elbilar har ju byggts av andra också. Vad är det som skulle vara så speciellt med just Tesla?

 

 

Tagged , . Bookmark the permalink.
 • Edvin Jacobsson

  Anledningen till att Tesla inte lanserar laserstrålkastare är säkerligen att det är olagligt i USA fortfarande. De skulle ju i för sig kunna utveckla dom för den Europeiska marknaden där det är lagligt, men då måste de ju resa till Europa med bilen för att testa lamporna till fullo…

  Oroa dig inte, så fort det blir lagligt i USA lär Tesla utrusta den där bilen med detta. ;)

  • Mikael Jonsson

   Vad har de amerikanska pappersknuffarna för problem med laserstrålkastare som inga andra har??

   • Oskar

    Du kan ju skjuta andra bilister med dina lasrar!

   • Edvin Jacobsson

    Tydligen så behöver bilar i USA sedan 1968 ha strålkastare som går att reglera mellan hel- och halvljus, vilket inte går med självreglerande laserstrålkastate… :/

    Jag vet inte precis hur lagen är formulerad, men man kanske skulle kunna gå runt den genom att bygga in en manuell override ifall systemet inte skulle fungera. På så sätt kan man ju byta till halvljus. :)

 • Björn

  Huja mig, hoppas verkligen inte de skräcködle ögonen når produktion