Vara svenska bokstaver

Keyboard

Tesla Motors har uppgraderat tangentbordet i Model S, den har bokstäver med accenter också nu. Våra svenska bokstäver får du fram genom att hålla A resp O nertryckt. Då dyker det upp en lista med extrabokstäverna, ungefär som på vissa smartmobilers tangentbord. Det nya tangentbordet är med i mjukvara v 6.1 (2.2.173) som håller på att skickas ut till bilarna trådlöst.

Alla vi som har varit i kontakt med amerikanska utvecklare vet hur totalt ovetande de är om att det faktiskt finns folk som använder andra bokstäver än deras 26 från A till Z. Men nu när tusentals bilar säljs i Norge, Sverige, Tyskland, Frankrike och andra “accent-länder” har nyheten nått fram till Tesla Motors mjukvaruutvecklare också. Tack för det! (Inte tack for det 🙂 )

 


 

OrsaBF

Helgen efter midsommar anordnas Orsa Sportbilsfestival. Lördagen den 27 juni samlas Sveriges så gott som alla sportbilsklubbar på Tallheds flygfält i Orsa. Tesla Club Sweden ska naturligtvis också vara med! (Och det sägs att eventet kommer att sponsras av bla Tesla Motors, som kommer erbjuda “insane” provåkningar med Model S P85D!) På söndag blir det sedan cruising runt Siljan. Läs mer här (och om du vill övernatta kan du se en lista över logierbjudanden här). Läs mer på deras hemsida orsasportbilsfestival.se

Så boka datumet i almanackan redan nu, och anmäl dig på vårt forum om du ska vara med!

Det kommer bli en riktig bil- och folkfest, precis som det var på Arlanda bilfestival i fjol! Det kommer förresten bli en Arlanda bilfestival i år också, den 29 Augusti, så boka det datumet också!

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.