Nya tillbehör på gång

Från olika källor kommer små nyheter om tillbehören du snart kan välja till din Tesla Model S:

Solskydd till bakrutan

Plötsligt dök den upp som “coming soon” i Tesla Motors onlineshop. Kanske mer nödvändig under Kaliforniens stekande ökensol än i Sverige. Men även svenska somrar kan bjuda på strålande sol, och speciellt om du planerar sätta barn i extrastolarna där bak kan det vara skönt för dem med lite svalka.

Bättre stolar

Elon Musk pratade på ett möte i Oslo bland annat om bättre stolar till Model S. Dels en mindre förändring av stolsdynan, med justerad hårdhet, som lanseras den här månaden, och dels helt nya omarbetade stolar som ska lanseras om ett år. Båda ska vara möjliga att stoppas i äldre bilar också. Vi får hoppas att när Tesla Motors designar de nya stolarna så kommer de lyssna på en enig europeisk journalistkår som dömer ut stolarnas nackstöd och whiplash-skydd. Tydligen ett område okänt för amerikaner, men som är viktigt i Europa. (Hur kommer bilen klara Euro NCAP krocktest utan ordentliga nackstöd?)

Rdio radio

Spotify gjorde en blunder och tackade nej till att utveckla en app till Tesla Model S. Då blev det Rdio istället som nappade och fick komma med. Rdio är en Spotify-konkurrent med 20 miljoner låtar man kan välja mellan. Månadsabonnemanget kostar 99 kronor hos dem också. Nästa programuppgradering till Model S kommer att ge möjlighet att lyssna på låtar från Rdio.

Mjukvara 6.0

Tesla Motors är på gång med att släppa nästa stora release av mjukvaran till bilarna. Att de hoppar från 5.8 till 6.0 visar att det är stora nyheter på gång. Elon Musk har twittrat att uppgraderingen kommer “soon”, och blir “awesome”. Nu väntar vi bara på spekulationsvågen över vad det är som är “awesome”? För det är väl knappast regleringen av bilens höjd eller Rdio stödet som får Elon så upphetsat? Vågar vi gissa appar?

ChaDeMo adapter

ChaDeMo adaptern kommer att släppas i April, enligt JB Straubel (utvecklingschefen).

Superchargers

Kommer i Sverige mot slutet av sommaren enligt Elon Musk. Tesla Motors planerar inviga Supercharger snabbladdstationer på 100 ställen i Europa i år. Antalet laddplatser kommer att fördubblas i Norge.

ÄNNU större batteripack

De som inte är nöjda med Model S monstruösa 85 kWh batteripack kan glädjas åt att Tesla Motors planerar att släppa större batteripack nästa år. Personligen undrar jag vad man ska ha större batteripack till när det ändå bara blir max 20 mil till närmsta Supercharger snart? Kommer vi att se liknande utveckling som megapixeljakten på digitalkameror? Eller kanske Model X som kräver större batteripack, som då också kommer erbjudas till Model S?

4-hjulsdrift på både Model S och Model X

Att alla Model X kommer att vara fyrhjulsdrivna rapporteras som en stor nyhet av flera medier – vi här på Tesla Club Sweden berättade om det redan i oktober i fjol… Fyrhjulsdrivna Model S hoppades vi däremot i en tidigare artikel skulle kommit i år, men nu verkar det bli något fördröjt – nu pratas det komma samtidigt med Model X. Som sägs komma till Europa mitten av 2015…

 

 

Tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.