På fredag startar SECC 2021

Haparanda-skylt

Nu på fredag den 30 juli klockan 13:00 går startskottet för årets upplaga av SECC, Swedish Electric Car Championship. Sju elbilar startar då från Sankt Knuts torg i Ystad:

Volkswagen ID4 1st Max -21
Tesla Model S p85+ – 14
Tesla Model 3 LR -20
Skoda Enyaq iv80 RWD -21
Audi eTron 50 -20
Tesla Model 3 LR -21 (18″ Aero med stora Panasonic batteriet)
Polestar 2 awd

De ska åka från Ystad till Haparanda – och sedan tillbaka till Ystad igen! Start för delsträcka två går 1 augusti klockan 11 från Torget i Haparanda. Målgång måndag morgon på Stortorget i Ystad.

Det är en klassisk biltävling, först i mål vinner, men är ingen Canonball Run för det. De tävlande måste följa gällande hastighetsbegränsningar och det är två som kör som kan byta av varandra. Strategin är viktig, vid vilka laddare ska man stanna och hur länge ska man ladda? Publiken kommer kunna följa tävlingen live på Glympse.

Trots att tävlingen anordnas av Tesla Club Sweden är alla elbilar välkomna! Förra året ledde en Kia väldigt länge…

Startfältet i år är som upplagt för många intressanta jämförelser: hur mycket långsammare är det att resa med en gammal Tesla Model S jämfört med en Model 3? Är det någon skillnad mellan VW ID.4 och Skoda Enyaq – som i grunden baserar sig på samma bil? Kommer Audi e-Tron att vinna? Många intressanta frågor!

Så förbered dig för årets stora elbilstävling! Vill du själv ställa upp finns det fortfarande möjlighet för det. Anmäl dig här!

SECC är en årlig elbilstävling sedan 2016. Läs om tidigare års tävlingar här!

Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---