Premium bakre konsol

PremiumRearConsole

Tesla Model S premium bakre konsol

Har du avundsjukt sneglat på premiumbaksätena man kan beställa Tesla Model S med – men insett att du nog måste ha plats med 3 passagerare där bak ibland? Vill du ha både direktörsbilkänslan och behålla kakan?

Nu har Tesla Motors släppt vad de kallar Premium Rear Console – ett mittarmstöd man kan sätta fast i barnstolsfästet på mittenplatsen av baksätet och som erbjuder mugghållare och förvaringsfack i samma design som den som finns mellan framstolarna. När man vill använda mittenstolen kan armstödet tas loss och stuvas undan i bagageutrymmet bak eller fram. Armstödet kostar $600 på Tesla Motors onlineshop – svenskt pris ej känt än. Kontakta Tesla Motors utställningslokaler i Täby C eller Infra City för detaljer kring svenskt pris och leveransdatum.

Armstödet är riktigt snyggt och smälter in i bilens inredningsstil. Lika fint som premiumbaksätena blir det kanske inte men utan tvekan mer praktiskt om du använder bilen som familjebil.

premiumseats

Tesla Model S premiumbaksäten

Att ha löstagbart mittarmstöd har båda för- och nackdelar mot varianten där mittarmstödet är inbyggd i mittensätets ryggstöd, som exempelvis i många BMW och Mercedes-modeller, och tom i billigare bilar som Volkswagen e-Golf.

 

Ett inbyggt mittarmstöd skulle, förutom att vara oerhört mycket mer lättstuvat när det inte behövs, även kunnat erbjuda välbehövliga ladduttag för mobiler och gärna även kyld mugghållare. Nackdelen med inbyggda mittarmstöd kan dock vara försämrad sittkomfort på mittenplatsen. Det finns bilmodeller där uppvikta mittarmstödet ger en för hård ryggstöd (sen finns det också bilar där de har lyckats med vadderingen).

Bakstol

Vi längtar dock efter att få lika sköna bakstolar som man kan få till Mercedes S 500 PIH – kanske Model X mycket hajpade bakstolar kommer kunna ge dem en match?

 


TCS ett år sedan: Tesla Motors årsrapport

Vår nyhet för ett år sedan var Tesla Motors årsrapport för 2013. Vi återkommer med ett jämförelsereportage om årsrapporterna om några dagar.

 

 

Tagged , . Bookmark the permalink.