SECC – Swedish Electric Car Championship

secc-2017-231

Lördagen den 18 November går årets största elbilstävling av stapeln. En tävling runt Mälaren, med start och mål utanför eCar Expo vid Nacka Strandsmässa i Stockholm. Över 30 mil att åka – men allt handlar inte om hastighet.

Nätet av snabbladdare börjar bli någorlunda väl utbyggt runt Mälaren, det finns över 20 snabbladdare längs rutten – men de kan bara betjäna en elbil åt gången. De tävlande måste alltså planera sin laddning väl. Med hjälp av kartappen i mobilen kommer de kunna se varandra och var de andra har stannat för att ladda, och kommer behöva göra strategiska beslut över var och när de själva ska stanna och ladda. Ska vi ladda här eller snålköra till nästa laddare?

För att övriga elbilar ska ha en fair chans ska Teslor även åka förbi Örebro slott, en extra omväg på 10 mil. Trots att Teslor ska alltså köra 40 mil isf 30 kan modellerna med störst batteri ändå klara hela rutten på en enda laddning.

Förutom en totalvinnare kommer därför vinnare även utses i klasserna indelade efter batteristorlek:

  • <27 kWh
  • 27-45 kWh
  • 45+ kWh

Mer information, tävlingsregler och anmälan hittar ni på tävlingens hemsida bit.do/secc

Väl mötta till en spännande elbilstävling! Känner du någon med elbil – tipsa dem!

 


TCS ett år sedan: SECC – Stockholm Electric Car Championship

I fjol anordnade vi också en elbilstävling, även den hette SECC – fast S-et stod då för Stockholm, inte Sweden. Den tävlingen var mer en elbilsorientering där deltagarna skulle köra runt på Stockholms gator letandes efter ledtrådar. Väldigt roligt tyckte de tävlande och SECC 2016 blev verkligen en succé. Läs om tävlingen och se facit!

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.