Ska du ha en stänkare?

Tesla Model 3 ägare har märkt att det sprutar upp mycket småstenar och smuts från framhjulen. Tröskelplåten blir som blästrad speciellt om man åker på vintervägar som har blivit saltade eller sandade.

Detta i kombination med tunn lack kan ge fula skador och har till och med resulterat i rostangrepp på vissa bilar. Oacceptabelt på så pass nya bilar.

Ända sedan de första Model 3 levererats och började köras i nordliga breddgrader har vissa egenhändigt skruvat dit stänkskydd för att skydda sina bilar. Det har till och med börjat säljas färdiga kit från tillbehörsfirmor speciellt anpassade bilarna.

Nu har Tesla också fått upp ögonen för problemet och börjat montera små stänkskydd bakom framhjulen på sina Model 3.

Ägare som bor i nordliga länder och som redan har fått sina Tesla Model 3 levererade kommer få stänkskydden gratis – även svenska kunder, har Tesla bekräftat. Monteringen är så pass lätt att Tesla menar kunderna själva kan göra arbetet, men känner man sig obekväm kan nog valfri bilverkstad göra jobbet för några få sedlar.

Tesla Sverige bekräftar att även svenska Tesla Model 3 ägare omfattas av programmet – men har ingen aning när de kommer få dessa “All-Weather Protection Kit” i lager. Så snart de får dem kommer de skicka ut mejl till alla berörda Teslaägare.

Vi på Tesla Club Sweden gläds åt att företaget tänker även på sina redan befintliga kunder – men kan inte komma ifrån tanken att om Teslas utvecklingsavdelning inte satt i soliga Kalifornien skulle sådana här problem inte ens uppträtt till att börja med.

Bookmark the permalink.
  • Axel Svensson

    Fick samma problem på min Kia Ceed som blev ett serviceärende och installerades i efterhand. Kias Design Center i Europa är i Frankfurt.

  • Raymond Wall

    Hur många bilar levereras med stänkskydd här i Sverige… En minoritet? Detta problem har jag haft på i stort sett samtliga bilar jag ägt. Ingen tillverkare har skickat npgra stänkskydd utan dem har jag fått köpa själv.

  • Pontus

    Men om dom satt i Norrland kanske dom i sydligare breddgrader skulle klaga på dålig AC:-)