Spännande(!) raggarrundan

Raggarrundan

Ignorera adresserna – de är bara där för att få Google att inte ta kortaste vägen från A till B vid linjedragningen :-)

Nu på lördag den 16:e Maj kommer Stockholms innerstad invaderas av Tesla Club Swedens bilkortege!

Vi träffas kl 11 och minglar lite i skön Tesla-sällskap. Efter avfärd vid cirka 12-tiden kommer vi ta oss an huvudstaden via Sveavägen, ta en runda på anrika raggarrundan (Tegnérgatan – Birger Jarlsgatan – Kungsgatan – Sveavägen), via Hamngatan åka till Sergels torg där vi rundar fontänen några varv i bästa studentflaks-stil, åker förbi riksdagshuset och efter en runda runt gamla stan även slottet, åker förbi Stureplan igen för att därefter via Roslagsvägen åka till Bergianska trädgårdens stora fina parkering för fotografering. Efter det åker vi tillbaka till Infra City och samlas på MAX för att ladda både bilarna och våra magar.

Rundan är totalt på 55 km, och skulle ta 1:30 timme enligt Google maps – fast då med högre fart än bilkortege-takt. Vi har inga fasta tider att passa. Men är du i Stockholms innerstad kring ettiden kommer du garanterat se oss nånstans. Ifall det verkligen blir längs linjen i kartan ovan eller om vi kör vilse tar en annan väg får vi se ;-)

Sammanlagt 20 bilar har anmält sig så det kommer att bli en mäktig -och tankeväckande tyst- upplevelse vi kommer att bjuda Stockholm på!

 


 

Och så en liten video jag har hittat som anspelar på samma tema som min provkörning av bensinbil :-)

 

Tagged , . Bookmark the permalink.
 • http://fuiob.xyz gustavmagnusson

  Synd att man bor i Göteborg :(

 • Amiga1

  Det går inte att köra runt fontänen på Sergels torg. Jag rekommenderar att man försöker undvika Sergels torg helt man håller på och arbetar med spårväg City och det är en stor arbetsplats. http://www.webbkameror.se/webbkameror/sergelstorg/index.php Här är trafikinformation från trafikverket Vägarbete. Klarabergsgatan/Drottninggatan till Sergels Torg båda riktningarna i Stockholms län (AB) Flera körfält avstängda. Ett körfält öppet i vardera riktning på Klarabergsgatan 56-64, samt att rondellen vid Sergelstorg leds om och blir till trevägskorsning.

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Tack för varningen!

 • Tanaxia

  Fan va coolt :D