Sveriges första V4 Supercharger

I torsdags öppnade Sveriges första V4 Supercharger vid Stora Coop i Härnösand. Stolparna är öppna för alla elbilister oavsett bilmärke.

Teslas Supercharger V4 har en 3 meter lång CCS-kabel som enkelt kan anslutas till laddporten på alla elbilar. Stolparna kan leverera upp till 250 kW, en Tesla kan ladda upp till 275 kilometers räckvidd på 15 minuter på dem. Stolparna är dessutom förberedda för ännu högre laddeffekt i framtiden.

Enligt Tesla är genomsnittspriset för laddning på Supercharger för närvarande 3,25 kr för Teslaägare och abonnenter, och 4,31 kr för andra elbilar och icke-abonnenter.

Laddstationerna är utrustade med en betalterminal för kontaktlösa kortbetalningar. De är dock inte aktiverade än, elbilister med andra elbilar än Tesla behöver använda Teslas mobilapp för att starta och avsluta laddning samt för att betala för den.

Stationen i Härnösand är en av de första Supercharger-stationerna med V4-teknologi i Europa och en av många nya V4-stationer som enligt Tesla redan byggs runtom i Sverige och som kommer öppna inom en snar framtid. Enligt sajten supercharge.info pågår arbeten med nya stationer i Ronneby, Västerås och Orsa just nu. Enligt Teslas egen planeringskarta kan även stationer i Ängelholm, Oskarshamn, Visby, Gränna, Vansbro och Bollnäs bli färdigställda i år.

Det är ett glädjande tecken för oss elbilister att Tesla fortsätter utbyggnaden av sina laddstationer i vårt land. Svenska Elektrikerförbundets blockad på Teslas laddare gäller endast service och reparationer, inte nybyggnation.

Bookmark the permalink.