Swedish Electric Car Championship 30 juli 2022

Haparanda-skylt

Årets upplaga av SECC – Swedish Electric Car Championship startar den 30 juli i Ystad. Traditionsenligt kommer de tävlande först åka Ystad – Haparanda och sedan tillbaka till Ystad igen.

SECC är till hälften tävling, till hälften en happening och till hälften konsumentupplysning. (Ja, många hälften där 🙂 )

Den som kör kortast tid vinner. Men man måste hålla sig till hastighetsgränserna. Istället för halsbrytande fart är det framför allt strategin vilka laddare man stannar vid för att ladda som avgör vem som kommer först i mål. Och att inte köra vilse förstås.

Bilarna går att följa på en online karta och vissa av de tävlande live-streamar också. De tävlande träffas också på angenäm middag i Haparanda.

Men kanske framför allt är tävlingen ett sätt att visa folk att elbilar fungerar också på långresor. Man kan komma riktigt långt riktigt snabbt. Fast det skiljer sig mellan olika elbilar, olika laddnät. SECC är ett utmärkt prov på hur bra olika elbilar är lämpade långresor.

Därför är vi extra glada över att se årets startfält som förutom nya och äldre Teslor även innehåller Volkswagen ID.4, Polestar 2, Kia EV6 och Ioniq 5.

Det går fortfarande bra att anmäla sig till tävlingen! Har du en elbil och är äventyrssugen är det bara att anmäla sig på vårt forum! Finns det några generalagenter eller bilfirmor som vill vara med är de också välkomna! Ju fler olika elbilar desto roligare!

Fullständig schema:

30 juli kl 13 start från Sankt Knuts torg i Ystad

31 juli gemensam middag på Haparanda Stadshotell

1 augusti kl 11 start från torget i Haparanda

Du kan läsa om tidigare års SECC här.

Bookmark the permalink.