TCS träffen 16 Maj – del 1

TCS_T1
TCS_flag

I lördags den 16 Maj hade Tesla Club Sweden årets första stora medlemsmöte. I fyra dagar framåt kommer vi rapportera om mötet.

Klockan 11 började de första bilarna anlända till servicecentret i Infra City. Vi har fått låna lokalen från Tesla Motors, de har dukat upp med bullar och kaffe till oss. Allt som allt samlades 23 bilar på gatan utanför!

Vid ingången stod det att beskåda vår nya fina klubbflagga! Den är tänkt att användas vid bilträffar och liknande. Ni som ska visa upp er Tesla någonstans kan låna flaggan från mig, den finns i Kallhäll i Stockholm. Kontakta mig (Tibor) via mejl, PM på forumet eller telefon för att boka den.

Inne togs vi emot av representanter från både sälj, service och leveransavdelningarna av Tesla Motors. Förutom de 23 bilägarna kom det även lika många blivande ägare – folk som har beställt sina bilar men inte fått dem levererade än. Flera av de hade även familj och barn med så vi fyllde servicecentret till bredden! Folk gick runt och fikade, minglade med varandra, pratade med Tesla Motors representanter, och gick ut för att beundra de uppradade bilarna.

Efter en stund tog jag till orda och berättade lite om Tesla Club Sweden. Att vi bildades i Augusti 2013, och har för närvarande 1170 medlemmar – med minst lika många “smygtittare” till som bara läser forumet som gäster. 217 av våra medlemmar äger en Tesla – nära hälften av Sveriges alla 513 Teslaägare är alltså medlemmar i TCS. Forumet läses över 100,000 gånger i månaden. Nyhetssidorna läses av ca 1,800 besökare per dag – de visas över 50,000 gånger i månaden. Eller snarare visades innan Elon Musks tweet om oss. Minuterna efter den 25-dubblades trafiken till vår server och “Test drive of a petrol car” har hittills lästs av över 400,000 personer (de 9 översättningarna av den oräknade). Vi är extra stolta över att vi är den första Teslaklubb Elon någonsin har nämnt.

Vår tagline “framtidens bilklubb redan idag” myntades av en journalist som jämförde oss mot andra bilklubbar. Vi har inga medlemsavgifter, ingen klubblokal, ingen klubbtidning och liknande nittonhundratalspåhitt.

Jag tipsade även om vår Facebooksida och twitterflöde som eminent sköts av vår communityansvarige Patrik Hjelt. Han postar mycket intressanta extramaterial där utöver det som finns på vår sajt. Som det anstår en modern organisation år 2015 har vi två aldrig mötts i verkliga livet :-)

DSC00463

Efter mig tog Tesla Motors svenska säljchef Andy Rietschel över. Han tackade alla ägare och kunder, han tackade Tesla Club Sweden, presenterade vilka från Tesla Motors som var närvarande och sa några väl valda ord om Tesla och deras utveckling i Sverige. Efter det blev det en Q&A session i bästa Elon Musk anda :-)

Folk frågade om Superchargers. Ja, de är på gång fast för tillfället har södra Europa förtur före Sverige. Men planen som man kan se på Tesla Motors hemsida står fast.

Genvägen vid Sillekrog ska in i navigatorn – utvecklarna i USA är uppmärksammade på den.

Den första Tesla Model X ska levereras i Sverige innan årsskiftet… Förhoppningsvis.

Raggarrundan

Efter en timmes trevlig umgänge, med tillräckligt kaffe och bullar i våra magar, begav så alla sig mot bilarna. Tesla Motors svenska marknadsföringsansvarige Karin Birgersson delade ut TESLA-paraplyer till alla deltagare, vi retade henne lite skämtsamt att solen skiner ju? De som inte hade fått sina bilar levererade än hittade ägare som bjöd dem skjuts. Jag satte mig vid ratten i ledarbilen, med Karin som fotograf utkikande bakåt genom takluckan och så gav vi av oss iväg.

Fortsätt läsa del 2!

 


TCS ett år sedan: Magiska Rymdbilen

För ett år sedan berättade vi om serietecknaren Oatmeal som har ritat en jätterolig strip om varför han älskar sin Tesla Model S – som han kallar för ”An Intergalactic Spaceboat of Light and Wonder”.

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.