TCS träffen 16 Maj – del 2

Raggarrundan

I lördags den 16 Maj åkte Tesla Club Sweden parad genom Stockholm. Efter samlingen i Infra City som vi berättade om i går begav sig 23 Tesla Model S i karavan mot Stockholm. Redan på E4 in mot stan var det många bilister som saktade in, tog upp mobilen och började ta bilder när de såg oss!

Innan avfärd höll jag lite tal om att den viktigaste bilen när man åker parad är bilen bakom en. Ser man att bilen bakom har fått problem, att den inte hänger med, kanske fastnat vid ett rödljus ska man sakta ner och vänta in den. Bilen framför en kommer då också se att du saktat ner och den kommer också göra det. Förarna skrev dessutom upp ledarbilens, min, mobilnummer så de kunde kontakta oss vid behov. Tack vare dessa förberedelser kunde de flesta bilarna lyckas stanna kvar i paraden, trots mycket trafik och många rödljus i stan.

Vi tog klassiska raggarrundan Tegnérgatan – Birger Jarlsgatan – Kungsgatan – Sveavägen, därefter en runda runt gamla stan och därefter ut via Stureplan och Karlavägen. Vi fick tyvärr ställa in rundandet av Sergelfontänet på grund av vägarbeten.

DSC00472

Stockholm bjöd oss på strålande sol – och vi bjöd stan på en smak av framtiden. Många flanörer stannade förbryllade till när stadens brus minskade plötsligt medan 23 vackra bilar ljudlöst gled förbi dem. Jag i första bilen såg många febrilt leta efter sina mobiler – de i bilarna bakom berättade om många som tog bilder, filmade och vinkade till dem.

DSC00492

Mest surrealistiska händelsen inträffade på Birger Jarlsgatan, där en cyklist åkte förbi – och hela vår karavan av bilar lät mindre än hans rasslande cykelkedja! Politiker som vill införa artificiellt ljud på elbilar borde ha åkt med oss den dan! På Sveavägen träffade vi en grupp motorcyklar som gjorde samma runda – dem lät det rejält om!

DSC00543

Beviset på att Model S rapporterar trafikdata till Google: vår karavan blev en röd orm som ringlade sig runt gatorna i Stockholm! Övriga bilister tog dock trafikhindret med ro – mest för att vi var noga med att släppa förbi dem så snart det blev tvåfiligt någonstans. Vi fick en arg tutning – och dussintals uppskattande!

DSC00554

Många turister berättar nog hemma att i Stockholm så vimlar det av Teslor! När man gled runt i stan med fönstrena öppnade och utan något motorljud så hörde man så tydligt hur det tisslades och tasslades om Tesla bland åskådarna. “Tesla”… “Tesla” hörde man titt som tätt av dem vi åkte förbi. Kul att gemene man börjar veta vad Tesla är för en slags bil! Många frågade oss också frågor – det var lätt, vi gled ju fram i promenadtakt genom stan.

DSC00499

De som var med tyckte unisont att Tesla-paraden var en minnesvärd upplevelse som de gärna gör om! Speciellt i de bilarna där blivande Teslaägare fick skjuts blev det många härliga samtal om bilarna medan man gled runt i stan och vinkade till folk!

Efter en timmes rundtur gav vi så av oss från innerstaden ut mot Bergianska trädgårdens parkering för fotografering av bilarna – efter ett snabbstopp på en bensinmack. Ja, du läste rätt. Vad vi gjorde där får du läsa om i morgon, då vi fortsätter vår rapportering om lördagens händelser!

Fortsätt läsa del 3!

 


TCS ett år sedan: Teslas värde varar

För ett år sedan undersökte vi om det verkligen är sant att elbilar har osäkert andrahandsvärde? Vår undersökning av begagnatpriserna visade att så är inte alls fallet – snarare tvärtom!

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • Björn

  Läckert. Låter väldigt välplanerat. Nästa år kanske det kräver poliseskort för att det blir så många ☺

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Tack! Krävde mindre planering än man skulle kunna tro. Mest sätta sig med Google maps och planera in en lämplig rutt. Google maps (på PC) är underbart lättjobbad när det gäller planering av rutter.

   • Arild Schönberg

    Finns det några planer på en ny TCS-träff i maj 2016?
    Det börjar närma sig våren och det vore bra att kunna planera in en fin vår träff i kalendern.
    Jag kan hjälpa till att kontakta de kommuner som vill vara med och visa upp sina initiativ för en renare, tystare miljö. Jag tror vi har mycket att vinna på att bjuda in kommuner och en del media, kanske lokaltidningar. Det skapar ett större medvetande, ökar kunskapen hos beslutsfattarna och aktualiserar initiativen för laddplatser, skyltning av laddplatser osv.
    – Kanske vi kan få till N diskussion of fossilfria zoner i innerstäderna?
    – Vem har initiativet för att ordna TCS-träffen 2016?

    • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

     Planer: ja! Detaljer: inte än! ;-)
     Jag är YTTERST tveksam att vi låter oss lånas ut till kommunal grönmålning eller svammel. Däremot borde medieexponeringen förbättras.

     • Arild Schönberg

      Säg till hur jag kan hjälpa till med exponering mot media. Lokalradio, riksradio, tidningar, webbsidor och sociala media. Kan vi skapa en plan för att bäst uppnå våra mål? Det här blir för många åskådare; Vårt Ansikte Utåt.

 • Madhu Nordström

  Hej, Jag skulle gärna vilja veta om det är original färgen på den blå Teslan? Är det någon som vet?

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Nej, den är folierad i Hexis blå metallic.
   https://teslaclubsweden.se/forum/viewtopic.php?f=10&t=1556

   • Madhu Nordström

    Tack snälla, jag delade länken på Tesla Motors facebook. Det var flera som undrade:) Vi har beställt en blå som kommer i augusti så vi är nyfikna på hur den nya blå kommer se ut. Denna var ju fantastisk så vi kanske folierar den ändå. Hälsningar Madhu

 • Lasse Larsson

  Jag kan intyga att det var riktigt roligt även om jag bar åkte med inte har fått min egna än. Trevligt sällskap och samtal under hela färden. Tack alla som var med och speciellt min chaufför och Tibor.
  Detta gör vi igen senast nästa år.