Tesla-butiken i Malmö har öppnat

Emporia

Tre nyheter idag:

Tesla Motors har igår öppnat sin butik i Malmö, i köpcentret Emporia.

Butiken belägen på köpcentrets tredje våning är inte helt färdig än, bland annat saknas den karakteristiska Tesla-bottenplattan som brukar finnas i alla butiker. Högtidliga invigningen kommer också komma senare, men Tesla har beslutat att smygöppna butiken i alla fall. Så nu får min namne Tibor och de tre andra säljarna en fast punkt i sin tillvaro.

Butiken kommer ha samma öppettider som köpcentrat under mellandagarna, men nån mellandagsrea kan vi tyvärr inte hoppas på :-(

Emporia är ett relativt nytt köpcentrum i Malmö som öppnade 2012. Ett annorlunda designdrag är att på taket av köpcentret finns det en park, med café på sommaren. Som det anstår alla moderna köpcentra erbjuder de naturligtvis laddplatser i sitt garage.

Så nu slipper alla Teslaintresserade i södra Sverige leta efter passet och ta Öresundsbron till Köpenhamn. Nästa år kommer förhoppningsvis även ett Servicecenter att öppna i Malmö – med båda dessa på plats kommer nog Teslas försäljningssiffror i sydligaste Sverige att öka ännu mer.

 


Magdalena

Sveriges finansminister Magdalena Andersson jämförde igår Sveriges starka ekonomi med en nyproducerad Tesla :-)

- “Svensk ekonomi är urstark. Går lika bra och snabbt som en nyproducerad Tesla.”

Märk väl att hon inte sa “som en nyproducerad Volvo”, som nog skulle varit mer politiskt korrekt ur munnen av en svensk finansminister – undrar vad de i Torslanda säger om det? ;-)

Det känns i alla fall väldigt skönt att associationen “Tesla=bra” finns i våra politikers huvuden.

 


Som en julklapp för alla Teslaägare tillkännagavs det igår att Spotify ersätter insomnade Rdio som musikspelare i alla Tesla Model S. Spelaren i redan levererade bilar byts ut via en trådlös uppdatering.

Spotify i bilarna har efterfrågats i åratal av Teslaägare – och faktum är att innan Tesla Model S skulle släppas 2012 försökte Tesla Motors få Spotify att samarbeta om en spelare i sina bilar, men Spotify avböjde då med motivationen att Tesla skulle vara en alldeles för liten plattform att utveckla en egen app till. Under de tre åren som har gått sedan dess har de tydligen tänkt om ;-)

 


TCS två år sedan: Elbilen ett naturligt val för Norrland

Redan i TCS barndom stack vi ut hakan: först publicerade vi vårt medlem Ulf Holmerins debattartikel på vår egen hemsida, sedan även i tidningen NyTeknik.

Tagged , , . Bookmark the permalink.
 • Martin Fors

  Äntligen! Märkligt att man inte fått meddelande från Tesla angående denna stora händelse. Får ta en promenad dit i mellandagarna med barnen :) Men vi har aldrig behövt pass för att åka över bron, inte ens nu när de kollar trafiken över bron. Det räcker med ett vanligt körkort…vilket man oftast har när man kör bil.

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Officiellt meddelande kommer sen – nu var det små fåglar som kvittrade till mig ;-)

 • http://fuiob.xyz gustavmagnusson

  Så roligt med Spotify i Teslan! Pappa, och jag ska ta en liten tripp till butiken och kolla in hur det ser ut i helgen